Instagram/camille.sanson
Instagram/camille.sanson
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Συγκλονιστική έκθεση αποτυπώνει την ψυχική υγεία των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης


Tουλάχιστον μία στις δέκα γυναίκες θα εμφανίσει ψυχολογικά προβλήματα ή και κατάθλιψη στην περιγεννητική περίοδο (κύηση και λοχεία), ενώ ο κίνδυνος σοβαρής μείζονος κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της κύησης είναι 3-6% των εγκύων, κατ' έτος.

Μια φωτογράφος αποτυπώνει μέσα από μια συγκλονιστική έκθεση τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν στην περίοδο της κύησης και το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό.

To έργο της Καμίλ Σανσόν έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είναι αποτέλεσμα της δικής της εμπειρίας που πρόσφατα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. 

«Η εγκυμοσύνη είναι συχνά ένα τόσο ευάλωτο και μοναχικό διάστημα για τις γυναίκες», τονίζει η φωτογράφος και συμπληρώνει: «Είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσετε στην κατάθλιψη».

Η έκθεση αυτή είναι η προσπάθεια της Καμίλ Σανσόν να ξεπεράσει τους δικούς της φόβους. «Eίναι ένας τρόπος να μιλήσω και να ενθαρρύνω τις γυναίκες να μπορέσουν να ξεπεράσουν τους προβληματισμούς και τους φόβους τους» σημειώνει. 

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

(Η Καμίλ Σανσόν στην παρακάτω φωτογραφία)

 

38 weeks pregnant today and so looking forward to meeting our little one any day now! Thought i’d better share before it was too late! Plus I finally got around to taking a bump picture :)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Camille Sanson (@camille.sanson) στις 21 Απρ, 2017 στις 9:09 πμ PDT

 

 

 

Συμπτώματα ψυχικής διαταραχής μπορεί να εμφανιστούν για πρώτη φορά και κατά τη διάρκεια της κύησης, ακόμα και αν πρόκειται για τη δεύτερη ή επόμενη εγκυμοσύνη της γυναίκας.

Μάλιστα τα συμπτώματα αυτά είναι πιθανό να συνεχιστούν και μετά τον τοκετό. Οι γυναίκες που έχουν σύμπτώματα θλίψης ή άγχους στην κύηση πιθανώς να εμφανίσουν επιλόχεια κατάθλιψη.

Σημειώνεται ότι μεγάλο ποσοστό γυναικών (έρευνες αναφέρουν ακόμα και 85% του πληθυσμού) αντιμετωπίζουν αλλαγές στη διάθεσή τους τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό. Τα συμπτώματα αυτά είναι ήπια, διαρκούν μερικές μόνο μέρες, είτε κάποιες ώρες κάθε μέρα, για μια περίοδο συνήθως όχι μεγαλύτερη των 2 εβδομάδων και ΔΕΝ συνιστούν ψυχική διαταραχή. 

Κάθε γυναίκα κατά το χρονικό διάστημα της λοχείας χρειάζεται κατανόηση, υποστήριξη, ξεκούραση και αρκετό ύπνο.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η φωτογραφία είναι η απόδειξη ότι κάποιος μπορεί να έχει κατάθλιψη ακόμη κι αν δείχνει χαρούμενος

Ερευνα: Η γενιά των millenial έχει τάσεις τελειομανίας, κατάθλιψης και αυτοκτονίας