Shutterstock
Shutterstock
ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

To «μαγικό» υλικό που βάζει ο Ακης Πετρετζίκης στη φασολάδα του για να χυλώνει

Η φασολάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και καθιερώθηκε ως το εθνικό μας φαγητό.

Ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να την κάνουμε άσπρη ή αλλιώς κοκκινιστή, αλλά σίγουρα δεν την έχεις μαγειρέψει όπως κάνει ο Ακης Πετρετζίκης. 

Ο γνωστός σεφ σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις την πιο νόστιμη φασολάδα που έχεις κάνει ποτέ, βάζοντας ένα υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σου και δεν πάει με τίποτα το μυαλό σου ποιο είναι αυτό. 

Οπως σου εξηγεί παρακάτω στο βίντεο, ο Ακης Πετρετζίκης βάζει ένα κόκκινο μήλο στην φασολάδα του για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα. 

Ναι, καλά διάβασες. To μήλο έχει πηκτίνη και αντί να βάλεις κορν φλάουρ και αλεύρι για να δέσει η φασολάδα σου, προτίμησε αυτό το φρούτο που θα βγάλει και την γλυκύτητα στο φαγητό σου. 

Yλικά:

1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια

1 κοφτή κ.γ. αλάτι

2 κλ. σέλερι

Διαβάστε τα υπόλοιπα υλιλά που θα χρειαστείτε και την ετκέλεση της συνταγής στο σάιτ του Ακη Πετρετζίκη akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Οι 5 «καλοί» υδατάνθρακες που δεν παχαίνουν

Οι τροφές που θα δώσουν στον οργανισμό σου όλο τον σίδηρο που έχεις ανάγκη