Shutterstock
Shutterstock
23|01|2018 13:18
SHARE
ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

3 «αθώες» συνήθειες που κιτρινίζουν τα δόντια σου χωρίς να το καταλαβαίνεις


Λένε ότι το χαμόγελο είναι η ευτυχία που βρίσκεται «ακριβώς κάτω από τη μύτη σου».

Ενα λαμπερό χαμόγελο χαρίζει αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση είναι δύναμη. Το χαμόγελό μας, λοιπόν, αξίζει την προσοχή και την φροντίδα μας.

Το κιτρίνισμα των δοντιών είναι ενοχλητικό και ίσως να αποτελεί και για σένα μια πραγματικότητα.

Η αυξημένη κατανάλωση καφέ και κρασιού, το κάπνισμα και η ελλιπής στοματική υγιεινή σε καθημερινή βάση είναι παράγοντες που αποτελούν εμπόδιο στη λευκότητα και τη λάμψη των δοντιών.

Η «ενοχή» αυτών των παραγόντων για την κακή εικόνα των δοντιών είναι γνωστή στους περισσότερους. Υπάρχουν, όμως, και άλλες συνήθειες που προκαλούν με «ύπουλο» τρόπο προβλήματα στην οδοντοστοιχία μας και στερούν από τα δόντια μας την λευκότητα που τους αξίζει.

1) Υπερβολική χρήση στοματικού διαλύματος:

Είναι υπέροχα δροσερή η αίσθηση που αφήνει στο στόμα το στοματικό διάλυμα. Είναι αυτό που μετά από κάθε βούρτσισμα χαρίζει ξεχωριστή φρεσκάδα στην αναπνοή μας.

Η υπερβολική χρήση του, όμως, μπορεί να προκαλέσει φθορά στο σμάλτο των δοντιών λόγω της οξύτητάς του. Γι’αυτό, η χρήση του οφείλει να γίνεται με μέτρο.

2) Τροφές με μεγάλη οξύτητα

Εσπεριδοειδή (όπως λεμόνια και πορτοκάλια), ντομάτες, ανανάς, βατόμουρα, ξύδι, κόκκινο κρασί, ανθρακούχα αναψυκτικά: όλα τα παραπάνω μπορούν -αν καταναλωθούν χωρίς μέτρο- να προκαλέσουν κιτρίνισμα στα δόντια.

Δεν λέμε να τα βγάλετε από τη διατροφή σας, αλλά να πίνετε αρκετό νερό μετά την κατανάλωσή τους.

3) Βούρτσισμα με δύναμη 

Το να βουρτσίζετε τα δόντια σας με δύναμη, ασκώντας πίεση -με μια σκληρή οδοντόβουρτσα- δεν θα τα κάνει πιο καθαρά, υγιή και λευκά. 

Αντίθετα, με αυτόν τον τρόπο βουρτσίσματος προκαλείτε φθορά στο σμάλτο τους.