Shutterstock
Shutterstock
01|02|2018 08:11
SHARE
ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ

Πάπρικα: Το μπαχαρικό που απογειώνει τη γεύση και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου


Κανένα πιάτο δεν είναι βαρετό στη γεύση, αν προστεθεί σε αυτό το σωστό- εκλεκτό- καρύκευμα.

Άρωμα, νοστιμιά, πολλά οφέλη για την υγεία μας: τα μπαχαρικά είναι ένας θησαυρός που έρχεται από τη φύση στο πιάτο μας και κάνει τη μαγειρική, ένα παιχνίδι γεύσεων.

Τα μπαχαρικά είναι «αυτό που λείπει» για να απογειωθεί κάθε μας γεύμα. Η φιλοσοφία τους χάνεται στα βάθη του χρόνου και εμείς, σήμερα, απολαμβάνουμε τα οφέλη τους και χτίζουμε με αυτά ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Η δύναμη των μπαχαρικών έγινε σύμμαχος της ομορφιάς.

Είμαστε αυτό που τρώμε: κι όταν αυτό που τρώμε έχει ευεργετικές ιδιότητες, θα τις δούμε να αντανακλώνται στον καθρέπτη μας. Υπάρχει ένα μπαχαρικό που με την καυτερή του γεύση, έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις των πικάντικων εδεσμάτων.

Καυτερή ή γλυκιά, η πάπρικα γίνεται συστατικό της μαρινάδας, μπαίνει στα κοκκινιστά, σε ντρέσινγκ ή ντιπ, σε κιμαδοπαρασκευές και εκτινάσσει στα ύψη τη γεύση.

Η πάπρικα γίνεται από τους αποξηραμένους δι' αέρος καρπούς της οικογένειας της πιπεριάς τσίλι και τα οφέλη της για την υγεία μας είναι αναρίθμητα. Περιέχει βιταμίνες Α, C, E και αντιοξειδωτική δράση.

Η πάπρικα μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου λόγω της βιταμίνης C που περιέχει, ενώ η ζεαξανθίνη που επίσης περιέχεται σε αυτή (σσ. η ζεαξανθίνη είναι πολύτιμο συστατικό που ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών) προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία των ματιών.

Η πάπρικα λόγω της βιταμίνης Β6 που περιέχει, βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, ενώ διατηρεί το δέρμα λαμπερό, καθυστερώντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Δρα ευεργετικά για το φούσκωμα και το πρήξιμο και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Προσθέστε πάπρικα στο πιάτο σας και απολαύστε τα πολλαπλά οφέλη της.