Shutterstock
Shutterstock
ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η κοινή συνήθεια που έχουν όλες οι επιτυχημένες γυναίκες -Και έχει να κάνει με τη διαχείριση χρημάτων


Οι γυναίκες πλέον είναι πιο δυναμικές στον εργασιακό χώρο.

Έχουν αυτοπεποίθηση και θέλουν να χτίσουν καριέρα, κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά και να φτάσουν – γιατί όχι; - στην κορυφή και στην καταξίωση. Ακόμη, είναι οικονομικά ανεξάρτητες, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν εξαρτώνται από την οικογένεια ή από τον σύντροφό τους.

Οι γυναίκες που έχουν πετύχει επαγγελματικά έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους.

Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο κοινό στοιχείο που θα συναντήσεις στις επιτυχημένες γυναίκες.

Και αυτό έχει να κάνει με τη διαχείριση των χρημάτων.

«Η καλύτερη συμβουλή καριέρας που μπορώ να δώσω σε μια γυναίκα είναι να επενδύσει», αναφέρει Sallie Krawcheck, ιδρυτής και CEO της Ellevest, μιας online επενδυτικής πλατφόρμας που στοχεύει στο να κλείσει το χάσμα ανάμεσα στα φύλα, που κοστίζει στις γυναίκες εκατομμύρια. 

Το να μην επενδύεις είναι ένα λάθος που πραγματικά σου κοστίζει. Η Krawcheck ισχυρίζεται ότι το γεγονός ότι οι γυναίκες επενδύουν λιγότερο από τους άνδρες, τους κοστίζει τουλάχιστον 750.000 δολάρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. 

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για τα λεφτά. Το να είσαι οικονομικά ασφαλής σε κάνει επιτυχημένη. Το πώς διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου σήμερα μπορεί να επηρεάσει την μελλοντική οικονομική σου κατάσταση και το να επενδύσεις είναι το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείς να κάνεις.

shutterstock
shutterstock

Πολλοί πιστεύουν ότι η αποταμίευση είναι ο πιο ασφαλής δρόμος. Ωστόσο, αν και οι επενδύσεις φαίνονται δύσκολες και έχουν ρίσκο, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. 

Για να κλείσει αυτό το χάσμα, πρέπει να έχουμε τον έλεγχο των οικονομικών μας, κάτι που ξεκινά με ένα απαραίτητο οικονομικό πλάνο. Η Ellevest προσφέρει δωρεάν τέτοια επενδυτικά πλάνα ενώ δεν έχει ελάχιστη επένδυση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες στο κέρδος. Έτσι, επενδύοντας μπορούν να βγάλουν αρκετά σε όλη τους την καριέρα.