Shutterstock
Shutterstock
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ

Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις μετά από έναν χωρισμό


Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος. Είτε η σχέση ήταν μικρή είτε μακροχρόνια, ο χωρισμός πάντα μας στεναχωρεί και να μας δημιουργεί διάφορα αρνητικά συναισθήματα.

Το τέλος μας σχέσης μπορεί να είναι επώδυνο και να κάνει δύσκολο να το ξεπεράσεις και να είσαι πάλι καλά. 

Θα δοκιμάσεις πολλά πράγματα για να γίνει αυτό. Μερικά όμως, τις περισσότερες φορές, δεν σου κάνουν καλό. Το αντίθετο μάλιστα. Μετά νιώθεις χειρότερα. 

Μπορεί να βγεις έξω να διασκεδάσεις υπερβολικά, μπορεί να κάνεις σεξ με άλλον για να τον εκδικηθείς ή αντίθετα να απομονωθείς μόνη στο σπίτι σου. Όλα αυτά αποτελούν τους πλέον ανθυγιεινούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις έναν χωρισμό.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι, ακόμη χειρότερο, που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μα ποτέ.

Η Elle Huerta, CEO and ιδρυτής της εφαρμογής χωρισμού Mend αναφέρει: «Υπάρχουν πολλά που κάνουμε όταν χωρίζουμε. Όλοι τα έχουμε κάνει όλα. Μπορεί να πιούμε πολύ ή να βγούμε να διασκεδάσουμε αποφεύγοντας τα συναισθήματά μας. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις όμως είναι η αρνητική κουβέντα με τον εαυτό σου». 

Εξηγεί ότι η έλλειψη αγάπης και αυτοεκτίμησης αποτελούν συχνά αποτελέσματα ενός χωρισμού. «Ένας χωρισμός δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις αγάπη ή ότι έχεις κάποιο πρόβλημα. Είναι κάτι πολύ άσχημο να πιστεύεις για τον εαυτό σου και δεν είναι καθόλου αλήθεια. Μπορεί οι εξωτερικές καταστάσεις να μας κάνουν κακό, αλλά οι εσωτερικές μπορεί να είναι περισσότερο καταστροφικές».

Ξεχνάμε ότι οι συζητήσεις που κάνουμε με τον εαυτό μας έχουν αντίκτυπο στην ψυχή μας. Όταν είμαστε σε μια τόσο ευάλωτη στιγμή όπως ο χωρισμός, πρέπει να θυμηθούμε ότι το να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι θεμελιώδες. Πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας, σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά. 

shutterstock
shutterstock

Τα social media ακόμη μπορούν να γίνουν τοξικά κατά τη διαδικασία της «επούλωσης», οπότε κάνε ένα διάλειμμα από το να stalkαρεις τον πρώην σου. Σίγουρα θα μπεις στον πειρασμό να ελέγξεις πού είναι και τι κάνει, αλλά προσπάθησε να αντισταθείς για να μην νιώσεις χειρότερα.

«Σιγουρέψουν ότι δεν ακολουθείς πλέον τον πρώην σου στα social media. Αντίθετα βρες άτομα και σελίδες που σε εμπνέουν και σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα», προτείνει. 

Να έχεις γύρω σου μια καλή παρέα που θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις και θα σε συμβουλεύσει, ακόμα και online. Και μην ξεχνάς να είσαι πάντα ευγενική και καλή με τον εαυτό σου. Κάνε την αυτοκριτική σου αλλά μην αυτοτιμωρηθείς για το πώς κατέληξε η σχέση.