Shutterstock
Shutterstock
SELFIE AWARNESS

Μια νέα παγκόσμια τάση θέλει να κάνεις πλαστική κάτω από τα μάτια για να βγαίνεις όμορφη στις selfies


Oσο απίστευτο κι αν φαίνεται, καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο βγαίνουν πάνω από 90 εκατομμύρια selfies.

Η λήψη μιας selfie φωτογραφίας και το ποστάρισμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει πλέον τόσο φυσιολογικό μέρος της ζωής μας που πολλοί το κάνουν αυτόματα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Βέβαια, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν πως η εμμονή των ανθρώπων με τις selfies μπορεί να τους οδηγήσει σε στάδιο ψυχικής διαταραχής (selfitis).

Σύμφωνα με τους ερευνητές όσοι υποφέρουν από αυτή τη διαταραχή θεωρούν ότι οι selfies τους δημιουργούν θετικά συναισθήματα. Η λήψη των selfies σε συνδυασμό με το ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους μειώνουν το στρες, νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράζονται, να ενισχύουν το κοινωνικό τους στάτους, αλλά και να νιώσουν πιο δημοφιλείς. 

H δύναμη της φωτογραφίας στα social media έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που οι πλαστικές επεμβάσεις είναι σε άνοδο για... καλύτερες selfies στα πάρτι!

Ολα δείχνουν ότι το νέο κούρεμα ή λίγο παραπάνω μέικ απ δεν αρκεί και οι άνθρωποι επιλέγουν να καταφεύγουν σε πλαστικές επεμβάσεις για να αποκτήσουν μία καλύτερη εμφάνιση που θα απογειώσει την selfie τους. 

Αυτή νέα τάση στην πλαστική χειρουργική ονομάζεται selfie awareness. 

Σε αντίθεση με τις κανονικές φωτογραφίες, οι selfies αυξάνουν τον κίνδυνο να φανούν οι μικρές ατέλειες του προσώπου, όπως ρυτίδες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, λόγω της κοντικής απόστασης. 

Ετσι έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν κλείσει ραντεβού για διαδικασίες αισθητικής, όπως μπότοξ, λίφτινγκ και ενέσεις για γέμισμα και λείανση ρυτίδων κάτω από τα μάτια.

Μάλιστα έχει σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα πριν την εορταστική περίοδο, τα ραντεβού στον πλαστικό χειρουργό απογειώνονται. 

Διαβάστε επίσης: Selfitis: Η εμμονή με τις selfies έγινε πλέον και επίσημα, ψυχική διαταραχή

Πώς οι selfies προκαλούν πρόωρη γήρανση