Ο τρίφτης αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» της κουζίνας αφού χάρη σε αυτόν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να πασπαλίσετε τη μακαρονάδα ή το ριζότο με το αγαπημένο σας τυρί.
Παρόλα αυτά, στις εγκοπές του συχνά συγκεντρώνονται υπολείμματα αυτής της τροφής, τα οποία μπορεί να κιτρινίζουν και να μην φεύγουν ούτε με το πλύσιμο στο χέρι, αλλά ούτε και στο πλυντήριο πιάτων.
Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πώς να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τον τρίφτη γρήγορα χωρίς να κινδυνέψουν να τραυματιστούν.
Ποια είναι η λύση;
Ενας εύκολος και πρακτικός τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε στη μέση. Περάστε με αυτό όλον τον τρίφτη για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τυριού, αλλά και για να τον απολυμάνετε καθώς το λεμόνι δρα αντιμικροβιακά.