Shutterstock
Shutterstock
ΕΥΚΟΛΑ ΤΡΙΚ

4 εύκολοι και πρακτικοί τρόποι να καθαρίσετε τον τρίφτη τυριού χωρίς να τραυματιστείτε


Ο τρίφτης αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» της κουζίνας αφού χάρη σε αυτόν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να πασπαλίσετε τη μακαρονάδα ή το ριζότο με το αγαπημένο σας τυρί.

Παρόλα αυτά, στις εγκοπές του συχνά συγκεντρώνονται υπολείμματα αυτής της τροφής, τα οποία μπορεί να κιτρινίζουν και να μην φεύγουν ούτε με το πλύσιμο στο χέρι, αλλά ούτε και στο πλυντήριο πιάτων.

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πώς να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τον τρίφτη γρήγορα χωρίς να κινδυνέψουν να τραυματιστούν.

Ποια είναι η λύση;

Ενας εύκολος και πρακτικός τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε στη μέση. Περάστε με αυτό όλον τον τρίφτη για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τυριού, αλλά και για να τον απολυμάνετε καθώς το λεμόνι δρα αντιμικροβιακά.

Ενας άλλος τρόπος είναι να αφαιρέστε τη φλούδα από το λεμόνι, αφήνοντας ένα κομμάτι της σάρκας του το οποίο με αυτό θα τρίψετε τον τρίφτη. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και θα δείτε ότι θα λάμπει από καθαριότητα 

Μία τρίτη λύση είναι να πάρετε μια καινούργια οδοντόβουρτσα και με τη βοήθεια του ελαιόλαδου να καθαρίσετε τον τρίφτη. Αλείψτε τον τρίφτη με ελαιόλαδο και χρησιμοποιείστε την οδοντόβουρτσα για να απομακρυνθούν πιο εύκολα τα υπολείμματα τροφών. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και είναι έτοιμος. 

Δείτε το βίντεο:

Τέλος, μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ λίγο αλάτι και να βουτήξετε ένα κομμένο λεμόνι μέσα του. Πάρτε στη συνέχεια το λεμόνι που έχει πάνω του αλάτι και τρίψτε τον τρίφτη. Θα γίνει σαν καινούργιος. Ξεπλύνετε με νερό και είναι έτοιμος για την επόμενη καρμπονάρα σας. 

Διαβάστε επίσης: Η πιο εύκολη λύση για να καθαρίσεις το ταψί και να λάμψει σαν καινούριο

Πώς να καθαρίσεις τη μπογιά από τα ρούχα και κάθε άλλη επιφάνεια