Έλαιο δαμάσκηνου: Τα μυστικά οφέλη ομορφιάς που μας προσφέρει | 0 bovary.gr
Έλαιο δαμάσκηνου: Τα μυστικά οφέλη ομορφιάς που μας προσφέρει | 0 bovary.gr
PLUM OIL

Έλαιο δαμάσκηνου: Τα μυστικά οφέλη ομορφιάς που μας προσφέρει


Τα δαμάσκηνα είναι ένα πολύ παρεξηγημένο φρούτο, που πολλοί από εμάς δεν έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση. 

Ωστόσο, κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας τόσο στην κανονική τους μορφή σαν τροφή όσο και σαν έλαιο. Ίσως να μην ήξερες καν ότι υπάρχει λάδι από δαμάσκηνα καθώς αποτελεί ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό ομορφιάς. 

Η χρήση των δαμάσκηνων στη φροντίδα του δέρματος χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πριν, στη δυτική Ασία, όπου υπάρχουν πολλοί λαοί με μακροζωία.

Τι είναι, όμως, το λάδι δαμάσκηνου;

Είναι το παρθένο λάδι ψυχρής πίεσης που βγαίνει από τον πυρήνα των γαλλικών δαμάσκηνων. Είναι 8 φορές πιο δυνατό από το αργανέλαιο και 6 φορές πιο δυνατό από το marula oil στην προστασία του δέρματος και των μαλλιών από τις ελεύθερες ρίζες. 

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει;

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά λιπαρά οξέα Ω και σε βιταμίνες Α και Ε, που θεραπεύουν και ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, περισσότερο από όλα τα άλλα έλαια. Ακόμη, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μειώνουν την εμφάνιση πρηξίματος, μαύρων στιγμάτων, μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, ρυτίδων και ξηρού δέρματος. Ακόμη, είναι καλό στο να καταπραΰνει διάφορες δερματικές καταστάσεις όπως είναι τα εκζέματα και η ψωρίαση.

Πώς το χρησιμοποιούμε;

Για να μαλακώσεις τα χείλια σου: Κάντε απολέπιση στα χείλη με ένα ειδικό πανί ή scrub ζάχαρης και εφάρμοσε 1 ή 2 σταγόνες ελαίου για να κρατήσεις την υγρασία. Η φυσική του φρουτώδης γεύση αμυγδάλου είναι καλύτερη από τα περισσότερα lip balm που διαθέτουμε.

shutterstock
shutterstock

Για τα προβλήματα του δέρματος: Ανάμειξε 1-2 σταγόνες με την κρέμα προσώπου, το foundation ή την κρέμα σώματος για περισσότερα οφέλη. Θα κρατήσει το δέρμα σου καθαρό και δροσερό. 

Για την προστασία των μαλλιών: Εφάρμοσε το σε όλο το μήκος των βρεγμένων μαλλιών σου πριν το στέγνωμα και μετά πάλι στα στεγνές άκρες για λαμπερή ενυδάτωση. Το έλαιο των δαμάσκηνων προστατεύει τις τρίχες από το να καούν είτε από τον ήλιο είτε από τις ηλεκτρικές συσκευές.