Unsplash
Unsplash
ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ

Τι να κάνεις και τι όχι αν η κολλητή σου κάνει σχέση και «εξαφανιστεί»


Έχει συμβεί σε όλες μας. Ναι, και στις καλύτερες φιλίες.

Η καλύτερή σου φίλη αρχίζει να βγαίνει με κάποιον και ξαφνικά εξαφανίζεται και εσύ μένεις μόνη σου και δεν έχεις τι να κάνεις. Φυσικά και χαίρεσαι με τη σχέση της κολλητής σου, αν όντως η φιλία σας είναι πραγματική και δυνατή. Είναι φυσικό όμως να νιώθεις παραμελημένη όταν δεν την βλέπεις ή δεν την ακούς συχνά.

Η αλήθεια είναι ότι όλες έχουμε περάσει μια περίοδο «εξαφάνισης» όταν αρχίζουμε να βγαίνουμε με κάποιον. Είναι η περίοδος του «honeymoon», που όλα είναι τέλεια και το ζεις στο έπακρο. Έτσι, τυχαίνει να απομακρυνόμαστε από τους φίλους μας και να μην μαθαίνουμε νέα τους ή και να μη μιλάμε για λίγο καιρό.

Λογική συνέπεια όλου αυτού είναι να υπάρξουν παρεξηγήσεις, ακόμη και τσακωμοί. Δεν χρειάζονται, όμως, μακροσκελή μηνύματα παραπόνων ή ξεσπάσματα οργής για να τα ξεκαθαρίσεις. Μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με έναν πολύ απλό τρόπο. Με μια ώριμη και σοβαρή συζήτηση μεταξύ ενηλίκων. 

Δες τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση:

Shutterstock
Shutterstock

1. Συζήτηση κατά πρόσωπο

Κάτι τόσο σημαντικό δεν μπορεί να λυθεί από απόσταση, μηνύματα ή τηλέφωνο. Δεν θα γίνει πιο εύκολο ενώ μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις. Το να κάτσετε κάτω και να τα πείτε από κοντά βοηθά να βγουν τα πραγματικά συναισθήματα και βλέπεις πώς αντιδρά και η άλλη πλευρά. Μην αφήσεις κάτι που θες να πεις. Καλύτερα να μην υπάρχει αλκοόλ ενώ δεν πρέπει να την αιφνιδιάσεις με τη συζήτηση. Είναι προτιμότερο να κανονίσετε να βγείτε για να μιλήσετε μόνο γι’ αυτό. 

2. Μην πας απροετοίμαστη και υπερβολικά συναισθηματική

Γράψε μερικά πράγματα που θες να θυμηθείς να πεις και μείνε στο θέμα. Μην κάνεις μονόλογο γκρινιάζοντας που χαθήκατε. Μην κάνεις επίθεση καθώς κάνεις την άλλη πλευρά να απαντά με αμυντικό τρόπο. Άκουσε τι έχει να σου πει και αφού πάρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορείς να ρωτήσεις και να πεις αυτά που θες. 

3. Μην χάσεις το δίκιο και την ψυχραιμία σου

Αφού μιλήσεις πρώτα για το συμβαίνει, κάνε γνωστά τα συναισθήματά σου. Πρόσεχε τη γλώσσα του σώματος, μίλα ευγενικά και δεν χρειάζεται να θυμώσεις. 

4. Αν η φίλη σου «παίξει» αμυντικά

Αν η συζήτηση ξεφύγει ή δεν βγάζετε άκρη, μπορείτε να την αφήσετε προς το παρόν. Προσπάθησε να μπεις στη θέση της, καθώς ο χρόνος της μπορεί να είναι περιορισμένος για να προλάβει να δει όλους τους ανθρώπους που αγαπάει. Ακόμη, πρέπει να είσαι διατεθειμένη να διαπραγματευτείς και να κάνεις υποχωρήσεις. Μπορείτε να βρείτε μια μέση λύση, π.χ. να βγαίνετε και μόνες σας και με την παρέα της ή το αγόρι της. Ξεκαθάρισέ της ότι εννοείται πώς χαίρεσαι για τη νέα της σχέση και ότι σου έχει λείψει η παρέα της.

shutterstock
shutterstock

Αν είστε πραγματικές φίλες και πολύ κοντά, θα σε καταλάβει και δεν θα σε παρεξηγήσει, ενώ θα βρει χρόνο για τις παλιές σας συνήθειες.