Αυξάνει το αίσθημα πείνας και κούρασης, προκαλεί τερηδόνα, βλάπτει το έντερο, στερεί λάμψη από το δέρμα μας, είναι εχθρός για τη γραμμή μας: η ζάχαρη κάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στον οργανισμό μας μετά την κατανάλωσή της.
Ακόμα κι αν βάλουμε στόχο την ελαττώσουμε ή να την εξαφανίσουμε από το καθημερινό μας διαιτολόγιο, εκείνη εισχωρεί με «πλάγιο» τρόπο στο πιάτο ή το ποτήρι μας: σε τροφές και ροφήματα που θεωρούμε υγιεινά και «ακίνδυνα» για τη σιλουέτα μας.
Η προσθήκη ζάχαρης σε αγαπημένα τρόφιμα και ποτά είναι επιβαρυντική για τη γραμμή μας αλλά η προσεκτικότερη παρατήρηση της ετικέτας τους είναι αυτή που θα μας βοηθήσει στον έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνουμε.
Ακολουθούν 7 «υγιεινά» τρόφιμα και ποτά με προσθήκη ζάχαρης:
Γκρανιόλα: Μια πολύ αγαπημένη επιλογή για το πρωινό. Συνδυάζεται υπέροχα με γιαούρτι και μας δίνει ενέργεια. Αυτό το μείγμα από δημητριακά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα μπορεί να «σαμποτάρει» την γραμμή μας με την ποσότητα «κρυμμένης» ζάχαρης που περιέχει.
Δημητριακά: Τα δημητριακά του εμπορίου δεν είναι τόσο «αθώα» για τη γραμμή μας. Αν έχουν γλυκιά γεύση (πχ. φρούτων, σοκολάτας) έχουν αυξημένο θερμιδικό φορτίο και περιέχουν αρκετά γραμμάρια ζάχαρης. Οσο πιο πλούσια γεύση έχουν, τόσο πιο επιβαρυντικά είναι.