Πώς καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις το «καλό παιδί» | 0 bovary.gr
Πώς καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις το «καλό παιδί» | 0 bovary.gr
ΣΧΕΣΕΙΣ & ΧΩΡΙΣΜΟΣ

Πώς καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις το «καλό παιδί»


Στην εποχή των social media και των dating apps, οι πραγματικές σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες, έως ανύπαρκτες.

Οπότε, όταν βρεις κάποιον που είναι καλός μαζί σου, είναι δύσκολο να τον αφήσεις. Μπορεί να είναι τέλειος, να σου φέρεται άψογα, εσύ, όμως, να μην νιώθεις αυτό το «κλικ» που χρειάζεται για να είσαι μαζί του. 

Αν είναι καλό παιδί να του πάρουμε μια πάστα, δηλαδή! Δεν έχει ένταση και πάθος η σχέση σας. Θέλεις να χωρίσεις, όσο δύσκολο και αν σου είναι.

Πώς θα καταλάβεις, όμως, ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Υπάρχουν κάποια «καμπανάκια» που θα σε κάνουν να το αντιληφθείς. 

Δες τα σημάδια και πράξε ανάλογα:

1. Νιώθεις άνετα στη ρουτίνα σου αλλά όχι ενθουσιασμό

Το να μένεις με κάποιον επειδή σου φέρεται καλά αλλά δεν σε ελκύει πλέον, είναι ακριβώς αυτό. Συνήθως συμβαίνει γιατί λαμβάνεις πράγματα από αυτή τη σχέση όπως συντροφικότητα και ασφάλεια. Αν όμως βλέπεις άλλες σχέσεις και ζηλεύεις, μάλλον πρέπει να ταρακουνηθείς και να βγεις από τη ρουτίνα σου. 

Shutterstock
Shutterstock

2. Δεν θες να είσαι single

Αν όλες σου οι φίλες έχουν σχέση, είναι δύσκολο να είσαι αδέσμευτη. Θέλουν να βγαίνετε ζευγάρια ή σε παραμελούν αν δεν έχεις σύντροφο; Δεν χρειάζεσαι κάποιον για να ταιριάξεις. Και αν ο λόγος που μένεις με κάποιον είναι η παρέα, ξανασκέψου το.

3. Οικογένεια και φίλοι είναι ο λόγος που μένεις

Μερικές φορές η οικογένεια και οι φίλοι του συντρόφου μας μπορεί να μην μας πολυσυμπαθούν. Αν, όμως, είμαστε από τις τυχερές, μπορεί να ταιριάξουμε και να έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους. Αλλά το να μένεις γι’ αυτό, είναι λάθος. Είτε τους πληγώσεις είτε τους χάσεις από τη ζωή σου, η σχέση έχει να κάνει με εσάς τους δύο και κανέναν άλλον. 

shutterstock
shutterstock

4. Νιώθεις τύψεις ότι θα βγεις «κακιά»

Όταν παρατάς κάποιον, μπορεί να χαρακτηριστείς ως ο κακός ή ο εγωιστής της υπόθεσης. Το θέμα είναι πώς θα φερθείς στον χωρισμό και να είσαι ειλικρινής με τον άλλον. Μην ακούς τις κριτικές και κάνε αυτό που εσύ θεωρείς σωστό. Χειρότερο δεν είναι να συνεχίζεις κάτι που έχει τελειώσει και να δίνεις ψεύτικες ελπίδες;

5. Δεν τσακώνεστε για κάτι σημαντικό

Αν δεν τσακώνεστε ποτέ ή τα βρίσκεται αμέσως γιατί αυτός υποχωρεί, μάλλον η σχέση δεν είναι και τόσο τέλεια όσο νομίζεις. Αν δεν έχετε συγκρούσεις, μάλλον δεν υπάρχει αυθεντικότητα στη σχέση. Μπορεί να είναι και αυτοί κρυφά δυσαρεστημένοι και να το αποφεύγουν. Εξέφρασε τη δυσφορία σου καθώς φαίνονται όλα καλά αλλά δεν είναι. 

shutterstock
shutterstock

6. Ανησυχείς μην τον πληγώσεις αντί να περνάς καλά

Αν και είσαι έτοιμη να χωρίσεις, σκέφτεσαι ότι θα τον πληγώσεις και νιώθεις τύψεις. Μπορεί να μοιάζει σκληρό αλλά πρέπει να γίνει, αν πλέον δεν νιώθεις το ίδιο. Είναι καλύτερο να φύγεις όσο είναι νωρίς και να μην κοροϊδεύεις τον άλλον.

7. Πιστεύεις ότι δεν θα βρεις κάτι καλύτερο

Δύσκολα φεύγεις από μια φαινομενικά «τέλεια» σχέση για να μείνεις μόνη σου. Πολλές φορές μάλιστα νιώθουμε ότι δεν πρόκειται να βρούμε κάποιον άλλον καλύτερο. Σκέψου τα υπέρ και τα κατά αυτής της σχέσης και αξιολόγησε την κατάσταση. Μην φοβάσαι ότι θα μείνεις για πάντα μόνη σου γιατί δεν πρόκειται να συμβεί. Μην συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά θες.

Shutterstock
Shutterstock