Όλοι οι τρόποι για να γίνεις ενδιαφέρουσα στους άλλους | 0 bovary.gr
Όλοι οι τρόποι για να γίνεις ενδιαφέρουσα στους άλλους | 0 bovary.gr
LIFE GOALS

Όλοι οι τρόποι για να γίνεις ενδιαφέρουσα στους άλλους


Ο Bob Dylan είχε πει «Αυτό  που μπορώ να κάνω είναι να είμαι εγώ, όποιος κι αν είναι αυτός». Το να είσαι απλά ο εαυτός σου και να είσαι συμφιλιωμένος με αυτόν είναι μια κατάκτηση.

Αυτό που είσαι είναι ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών, ερεθισμάτων, συμπεριφορών, αναγκών και είναι μοναδικό.

Όταν το συνειδητοποιήσεις, η σχέση σου με τον εαυτό σου θα δεις ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Μια δυνατή και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που γοητεύει και μαγνητίζει δεν έρχεται μέσα από τα χρήματα ή την εξουσία. Έρχεται μέσα από την καλή δουλειά με τον εαυτό σου, μέσα από την διεύρυνση των οριζόντων σου και την στάση ζωής σου. Η προσωπικότητα θέλει «δουλειά»: η αυτοβελτίωση έρχεται μέσα από ψυχική και πνευματική καλλιέργεια, δεν σταματά ποτέ. Αν θέλεις να γίνεις πιο ενδιαφέρων άνθρωπος για σένα και τους γύρω σου, υπάρχουν τρόποι να δεις την αλλαγή που ψάχνεις.

1) Nέες ικανότητες: Η μάθηση είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ. Οσο μεγαλώνεις, μην σταματάς να αναζητάς την γνώση, να μαθαίνεις νέα πράγματα ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα σου χρειαστούν στο άμεσο μέλλον. Aπό πλέξιμο, μέχρι web design. Νέα χόμπι, νέες εμπειρίες, νέες συγκινήσεις. Η προσωπικότητά σου γίνεται πιο γοητευτική με τη γνώση διαφορετικών πραγμάτων που ούτε καν είχες φανταστεί.

2) Να ακούς προσεκτικά και να δείχνεις κατανόηση: Άκου με προσοχή ό,τι έχει να σου πει ο άλλος και μην τον διακόπτεις. Οι «καλοί ακροατές» εμπνέουν εμπιστοσύνη, γοητεύουν και κερδίζουν τον συνομιλητή τους. Αποκτάς περισσότερους φίλους, γίνεσαι πιο κοινωνικός και η προσωπικότητά σου δείχνει πιο δυνατή. Το να βρίσκεις ενδιαφέρον σε αυτά που σου λέει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι θέμα εξάσκησης.

3) Να λες αυτό που σκέφτεσαι: Οταν δεν εκφράζεις την απόψή σου για τα πράγματα ή είσαι μονίμως αρνητικός σε κάθε συζήτηση, σε κάνει βαρετό στους γύρω σου. Πες αυτό που σκέφτεσαι. Να είσαι ανοιχτός στις απόψεις των γύρω σου.

4) Bρες αυτά που πραγματικά σε ενδιαφέρουν και προσπάθησε να μάθεις όσα πιο πολλά μπορείς γι’αυτά: Απόκτησε ενδιαφέροντα, υιοθέτησε ένα νέο χόμπι, γίνε καλός σε αυτό που πραγματικά θέλεις. Η καθημερινότητά σου θα αποκτήσει άλλο σκοπό, θα γίνεις πιο ενθουσιώδης και θα μεταδίδεις την ενέργειά σου και στους γύρω σου.  Αν κάνεις αυτό που σου αρέσει, τα επίπεδα αυτοπεποίθησης εκτοξεύονται.

5) Διάβασε: Αν έχεις χρόνο και χρήματα να ταξιδέψεις, κάν’το! Αν δεν έχεις ούτε πολύ χρόνο, ούτε αρκετά χρήματα για να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες, ανακάλυψε νέους κόσμους με το διάβασμα. Βιβλία, περιοδικά, blogs: νέες ιστορίες, νέες ιδέες, άλλη οπτική στα πράγματα. Οσο πιο πολύ διαβάζεις, τόσο πιο κοντά έρχεται με τους ανθρώπους.

6) Χιούμορ: Δεν υπάρχει κάτι πιο απελευθερωτικό και λυτρωτικό για τον ψυχικό σου κόσμο. Οι άνθρωποι με αίσθηση του χιούμορ μαγνητίζουν τους γύρω τους. Αν αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα από την πιο χιουμοριστική τους πλευρά, θα δεις ότι θα υπερνικάς ευκολότερα τα εμπόδια της ζωής.

7) Ο περίγυρός σου έχει σημασία: Αν οι άνθρωποι στο περιβάλλον σου δεν σου δίνουν ερεθίσματα και τροφή για σκέψη, δεν σου δίνουν κίνητρο να γίνεις καλύτερη, τότε ήρθε η στιγμή να διευρύνεις τον κύκλο σου και να έρθεις σε επαφή με πιο ενδιαφέροντα άτομα.

8) Αγκάλιασε την διαφορετικότητά σου: Στον τρόπο που ντύνεσαι, που μιλάς, που συμπεριφέρεσαι. Είσαι μοναδική. Γίνε μοναδική. Μην προσπαθήσεις να μοιάσεις σε κάποιον άλλον. Αυτομάτως γίνεσαι ένα άτομο που ξεχωρίζει.

9) Μοιράσου τις εμπειρίες σου, μίλα περισσότερο για τον εαυτό σου, μην φοβάσαι να «εκτεθείς»: Απόφυγε τις βαρετές και προβλέψιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «Τι κάνεις;». Μίλα περισσότερο για τον εαυτό σου: έτσι κερδίζεις σε σημαντικό βαθμό το ενδιαφέρον των γύρω σου.

10) Να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε εκτιμούν και αναγνωρίζουν τις ικανότητές σου: Αν νιώθεις ότι ο περίγυρός σου υποβαθμίζει τις ικανότητές σου, δεν δείχνει κατανόηση στις ανάγκες σου και δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις και τις ιδέες σου είναι καιρός να δώσεις μια ευκαιρία σε νέα πρόσωπα στη ζωή σου. Έτσι θα νιώσεις αυτοπεποίθηση!