Shutterstock
Shutterstock
ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ

Αργείς πάντα στα ραντεβού σου; Iσως είσαι μέσα σε αυτούς τους τέσσερις τύπους προσωπικότητας


Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να «στήσεις» κάποιον σε ραντεβού. Να είναι αυτός στην ώρα του και να σε περιμένει υπομονετικά, ενώ εσύ τον καθησυχάζεις ότι όπου να ναι φτάνεις.

Αν και όλοι μας έχει συμβεί να καθυστερήσουμε σε κάποιο ραντεβού ή υποχρέωση, ωστόσο υπάρχουν άτομα που η αργοπορημένη τους άφιξη σχεδόν σε κάθε τους ραντεβού είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει γενικότερα.

Η συνέπεια είναι μια αρετή, που δυστυχώς δεν διαθέτουν όλοι. Αν και η αργοπορία θεωρείται γυναικείο χαρακτηριστικό, υπάρχουν και πολλοί άντρες που δεν είναι ποτέ στην ώρα τους. 

Εάν λοιπόν είσαι το άτομο που φτάνει πάντα τελευταίο και καταιδρωμένο σε μία συνάντηση και εκνευρίζεις τους υπόλοιπους που είναι πάντα συνεπείς, ίσως ταιριάζεις σε έναν από τους παρακάτω τέσσερις τύπους ανθρώπων που έχουν αυτή την ενοχλητική συνήθεια. 

1. Ο ονειροπόλος

Αυτός ο άνθρωπος έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να πετύχει σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ντους σε ένα λεπτό, να ντυθούν σε 30 δευτερόλεπτα και να έχουν και χρόνο για να κάνουν πρωινό πριν φύγουν από το σπίτι. Για μια απόσταση που χρειάζεται 30 λεπτά, εκείνοι νομίζουν πως μπορούν μέσα σε 20 λεπτά να είναι στον προορισμό τους. Καμία σωτηρία!  Γενικώς τα πράγματα για τους ονειροπόλους διαρκούν περισσότερο απ΄ όσο νομίζουν και έτσι πάντα είναι αργοπορημένοι. 3. 

2. Ο πανικόβλητος

Αυτοί οι τύποι ανθρώπων είναι πάντα σε ένα μόνιμο τρέξιμο και άγχος. Πώς τα καταφέρνουν πάντα να είναι αργοπορημένοι, κανείς δεν ξέρει. Πάντα λένε ότι δεν έχουν χρόνο. Είναι σε μια μόνιμη τσίτα και μπορούν να σε τρελάνουν αν κάνεις λίγο παρέα μαζί τους. Η αδρεναλίνη τους είναι στο μάξιμουμ και πάντα αφήνουν τα πράγματα για την τελευταία στιγμή. Ολα γίνονται λίγο πριν λήξει η προθεσμία. Το πιο οξύμωρο απ΄ όλα είναι ότι πιστεύουν ότι αποδίδουν καλύτερα κάτω από το άγχος μιας αυστηρής προθεσμίας.

3. Ο τελειομανής

Νιώθουν συχνά την ανάγκη ό,τι κάνουν να το κάνουν τέλεια. Οταν αναλαμβάνουν μια δουλειά, δεν την παραδίδουν ποτέ στην ώρα της, γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι τέλεια και όλο κάτι λείπει. Καθυστερούν να παραδώσουν projects στη δουλειά τους, γιατί νιώθουν την ανάγκη να τα τελειοποιήσουν. Περνούν τόσο χρόνο ώστε να προσέξουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στα πάντα, που σχεδόν ποτέ δεν είναι στην ώρα τους. 

4. Ο επαναστάτης

Αργούν επίτηδες επειδή θέλουν να πάνε κόντρα στα πρέπει και τους κανόνες. Καθυστερούν στα ραντεβού τους, επειδή αισθάνονται καταπίεση αν είναι στην ώρα τους. Μισούν να τους λένε τι να κάνουν και έτσι αρνούνται να είναι συνεπείς, γιατί το θεωρούν κλισέ και καθωσπρέπει. Το θεωρούν σαν μια άσκοπη κοινωνική απαίτηση. 

Σου θυμίζει τίποτα από όλα αυτά;

Διαβάστε επίσης: Αυτή η (κακή) συνήθεια προκαλεί τους περισσότερους καυγάδες σε ένα ζευγάρι

Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά