Shutterstock
Shutterstock
ΓΑΜΟΣ & ΔΩΡΑ

Δώρο γάμου σε καιρό κρίσης -Το ποσό που πρέπει να διαθέσεις για να βγεις ασπροπρόσωπη


H άνοιξη επιτέλους ήρθε και τα προσκλητήρια των γάμων σιγά σιγά θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. 

Tο αυτονόητο -ότι δηλαδή και μόνο η παρουσία σας στο γάμο είναι το υπέρτατο δώρο- δυστυχώς δεν επαρκεί.

Πρέπει να αγοράσετε ένα δώρο και σίγουρα σας προβληματίζει πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψετε, για να είστε εντάξει με αυτή την υποχρέωση.

Σίγουρα τα οικονομικά σας αυτή την εποχή δεν είναι στα καλύτερά τους και ειδικά αν αυτός που παντρεύεται είναι καλός φίλος, τότε τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν.

Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσετε για να μην γίνετε στόχος αρνητικών σχολίων; Να αγοράσετε κάποιο δώρο ή να βάλετε χρήματα στο λογαριασμό που αναγράφει το προσκλητήριο;

Οπως και να έχει πρέπει να δείξετε την ευγνωμοσύνη στο νεόνυμφους που έχουν κάνει τόσες πολλές προετοιμασίες για να γίνει αυτός ο γάμος. 

Αλλωστε ως καλεσμένοι σε ένα γάμο, ανήκετε σε εκείνους που το ζευγάρι τιμά προσκαλώντας τους σε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του.

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να παραστείτε στον γάμο, οι κανόνες καλής συμπεριφοράς λένε ότι πρέπει να αγοράσετε ένα δώρο για το ζευγάρι που παντρεύεται.

Το χαμηλότερο ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για δώρο γάμου είναι γύρω στα 50 ευρώ, ενώ όσο πιο στενή είναι η σχέση σας με το ζευγάρι, τόσο το ποσό αυξάνεται.

Για παράδειγμα σε μία πολύ καλή φίλη ή έναν συγγενή, πρέπει να διαθέσετε τουλάχιστον 70-80 ευρώ.

Μια καλή λύση είναι να μπείτε σε ένα γκρουπ φίλων και να αγοράσετε όλοι μαζί ένα καλό δώρο. Ο καθένας θα διαθέσει από λίγα χρήματα και έτσι θα μπορέσετε να αγοράσετε ένα πιο ακριβό δώρο απ΄ ότι θα κάνατε μόνοι σας.

Αν δεν έχετε χρόνο να διαθέσετε για να πάτε στα μαγαζια και να βρείτε ένα δώρο γάμου, τότε προτιμήστε να τους δώσετε μετρητά σε φακελάκι ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Ερευνες έχουν δείξει ότι ένα στα τρία μελλόνυμφα ζευγάρια προτιμούν μετρητά από κάποιο άλλο δώρο.  Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να διαθέσεις λιγότερο από 50 ευρώ. 

Να θυμάστε πάντα ότι το 50ευρω είναι η διαχωριστική γραμμή. 

Διαβάστε επίσης: «8 πράγματα που έμαθα σε 16 χρόνια γάμου»

«Δεν θέλω να ξαναπαντρευτώ ποτέ»: Γυναίκες εξηγούν τον λόγο