Shutterstock
Shutterstock
DO’S & DON’TS

«Μη με φιλάς όσο λαχταριστός και αν είμαι»: Post με το τι να κάνεις όταν επισκέπτεσαι ένα νεογέννητο γίνεται viral


Το να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.

Όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος, φίλος ή συγγενής, κάνει παιδί, θέλουμε να μοιραστούμε τη χαρά του. Τους επισκεπτόμαστε, τους πάμε δώρα, βλέπουμε το μωρό και τους βοηθάμε στη νέα τους ζωή.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε και να γνωρίζουμε πριν έρθουμε σε επαφή με το μωρό. Όπως ξέρουμε, ένα νεογέννητο είναι πολύ ευάλωτο ακόμα σε ασθένειες και εξωτερικούς παράγοντες καθώς ακόμα χτίζεται το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Ένα post στο Facebook που αναφέρει όλα τα do’s and don’ts που πρέπει να ακολουθούν όσοι επισκέπτονται ένα νεογέννητο, γραμμένο από την οπτική του... μωρού, έγινε viral. Το κείμενο γράφτηκε από την Tina Madelina, διαπιστευμένη μαία.

Shutterstock
Shutterstock

«Γεια! Είμαι ένα νεογέννητο και στην οικογένειά μου είναι όλοι επαγγελματίες για το πώς να με χειριστούν. Ωστόσο, όσον αφορά στους επισκέπτες, οι γονείς μου πρέπει να παίζουν τους «κακούς».

Αν και η ανάρτηση είναι παλιά, έγινε τελευταία viral με 120.000 shares, 82.000 αντιδράσεις, με πολλούς να κάνουν θετικά και άλλους αρνητικά σχόλια. 

Η Madelina τόνισε επτά βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όσοι επισκέπτονται μωρά και θέλουν να τους δείξουν την αγάπη τους.

Όχι φιλιά

Τα φιλιά είναι καλό να αποφεύγονται. Τα μωράκια είναι ευαίσθητα στις μολύνσεις, οπότε είναι καλό να μην τα πολυακουμπάμε. Ακόμη πρέπει να έχουμε πλύνει τα χέρια μας.

Στη θέση τους

Αν τα μωρά είναι τοποθετημένα κάπου από τη μητέρα τους, μην τα βγάλετε από εκεί. Είναι ευαίσθητα σε μυρωδιές, οπότε καλύτερα να μείνουν στην κούνια τους.

Μακριά από παιδιά

Καλύτερα να μην φέρετε παιδιά σε επαφή με το μωρό, καθώς μεταφέρουν μικρόβια ενώ, καθώς είναι περίεργα, θα θέλουν να το πειράξουν. 

shutterstock
shutterstock

Κλάμα

Τα μωρά κλαίνε πολύ! Μην προσπαθήσεις να το ηρεμήσεις ο ίδιος, άφησέ το στους γονείς του. 

Προσοχή στην ώρα

Μην κάτσεις πολλές ώρες στην επίσκεψη, γιατί το μωρό θέλει φροντίδα όλη την ώρα. Μια ώρα είναι αρκετή, για να μην κουραστεί και η μαμά.

Αντιμετώπισε το σάλιο

Τα μωρά είναι λίγο ακατάστατα, κάνουν εμετό και βγάζουν σάλια. Προσπάθησε να μην σε πειράζει.

Λιγότερα τηλέφωνα

Οι νέοι γονείς είναι πολύ απασχολημένοι, τρέχουν όλη μέρα και νύχτα. Δώσε τους τον χρόνο τους αν δεν απαντούν στα τηλέφωνα ή στα μηνύματά τους. 

shutterstock
shutterstock