Shutterstock
Shutterstock
SNAKE DIET

Δίαιτα του φιδιού -Τρως σαν φίδι και χάνεις κιλά εύκολα και γρήγορα


Κάθε μέρα πέφτουμε πάνω και σε μια καινούρια δίαιτα ή διατροφή στα social media και στα περιοδικά που υπόσχονται γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα.

Ωστόσο, δεν ξέρουμε ποιες από αυτές είναι πραγματικά αποτελεσματικές και ασφαλείς αλλά και από πού προέρχονται.

Ένα τέτοιο νέο trend που συναντήσαμε στο Διαδίκτυο είναι η δίαιτα του φιδιού ή αλλιώς Snake Diet. 

Τι είναι αυτού του είδους η νέα δίαιτα;

Η δίαιτα αυτή δημιουργήθηκε από τον Cole Robinson, έναν προπονητή που είπε ότι οι γυμναστές έδιναν συμβουλές χωρίς να καταλαβαίνουν πώς το σώμα μεταβολίζει τις τροφές και τις μετατρέπει σε καύσιμο.

Το πλάνο είναι να τρως σαν φίδι. Δηλαδή, τρως ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα και ζεις από αυτό. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτού του είδους η δίαιτα μπορεί να θεραπεύσει τον διαβήτη τύπου 2, τον έρπητα και τις φλεγμονές, ενώ σε κάνει πιο παραγωγικό.

Shutterstock
Shutterstock

Ο Robinson αναφέρει ότι η δίαιτα πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση αποτελείται από μια 48ωρη νηστεία με μηλόξυδο και «χυμό φυδιού» (βασική αντικατάσταση μεταλλικών στοιχείων) για να καθαρίσεις το συκώτι σου από τις τοξίνες. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει ευέλικτη νηστεία και η τρίτη φάση επικεντρώνεται στη διατήρηση, όπου μαθαίνεις να ακούς τις φυσικές υποδείξεις του σώματός σου για την πείνα.

Είναι όμως ασφαλής αυτή η δίαιτα;

Φαίνεται πώς όχι. Διατροφολόγοι δεν την συνιστούν ούτε για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς είναι δύσκολο να την ακολουθήσει κάποιος. Αν και ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς να φάει για δύο μέρες, αυτή η δίαιτα δεν θα καταφέρει τίποτα εκτός από το να σε κάνει να πεινάς. Δεν μπορείς να ζήσεις υγιεινά με νηστεία για πολύ καιρό. 

shutterstock
shutterstock

Θα χάσεις όμως βάρος;

Κιλά θα χάσεις σίγουρα αν δεν τρως. Μένεις νηστικός όλη μέρα και τρως ένα γεύμα μόνο σε αυτή τη δίαιτα. Όμως, δεν μπορείς να πάρεις από ένα γεύμα όλα αυτά που χρειάζεσαι σε μια μέρα. 

Ακόμη, τα αποτελέσματα δεν θα διαρκέσουν πολύ καθώς μόλις αρχίσεις να τρως πάλι, θα ξαναπάρεις το βάρος που έχασες και ίσως παραπάνω. 

Δεν χρειάζεται κάτι τόσο δραστικό για τον οργανισμό μας. Το να τρως νωρίς το τελευταίο γεύμα είναι πιο αποτελεσματικό και υγιεινό. 

shutterstock
shutterstock