Βγάζεις σπυράκια μετά τη γυμναστική; Να τι δεν κάνεις σωστά | 0 bovary.gr
Βγάζεις σπυράκια μετά τη γυμναστική; Να τι δεν κάνεις σωστά | 0 bovary.gr
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ

Βγάζεις σπυράκια μετά τη γυμναστική; Να τι δεν κάνεις σωστά


Η γυμναστική ως τρόπος ζωής βοηθά στη διατήρηση της σιλουέτας, ενώ ταυτόχρονα μας γεμίζει υγεία, ενέργεια και αναζωογονεί το πνεύμα. Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης, ότι η καθημερινή σωματική άσκηση μειώνει τα επίπεδα του στρες σημαντικά καθώς και τις καταστροφικές επιπτώσεις που αυτό έχει στη νεανική μας εμφάνιση και την επιδερμίδα.

Πολλές φορές ωστόσο, θα έχεις παρατηρήσει, ότι μετά από έντονη σωματική άσκηση, ανεπιθύμητα σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους. Πόσο ανασταλτικά λειτουργεί αυτός ο παράγοντας στο να μείνεις fit; Και φταίει πράγματι ο ιδρώτας για το “ξέσπασμα” της επιδερμίδας;

Η απάντηση είναι αρνητική. Καθώς, αν προσέξεις λίγο περισσότερο, θα διαπιστώσεις ότι το δέρμα επηρεάζεται και από άλλα ερεθίσμτα που μπορεί να ευθύνονται για αυτό, όπως τα παρακάτω:

Το μακιγιάζ

Μην προπονείσαι χωρίς να έχεις πρώτα αφαιρέσει τα προϊόντα μακιγιάζ από το δέρμα σου και φρόντισε να απλώνεις πάντα μια ελαφριά ενυδατική που δεν φράζει τους πόρους.

Τα χέρια

Μην τα φέρεις σε επαφή με το πρόσωπο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, γιατί είναι γνωστό ότι αποτελούν εστία μικροβίων.

Το περιβάλλον

Προτίμησε ένα χώρο γυμναστικής που δεν είναι ασφυκτικά κλειστός και δεν έχει υπερβολική ζέστη. Μια τέτοια θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα στο πρόσωπο και αυτό με τη σειρά του να πυροδοτήσει κάποιο σπυράκι. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις τζόγκινγκ στην εξοχή.

Απολέπιση

Είναι βασική προϋπόθεση για μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς νεκρά κύτταρα. Βάλε την στη ρουτίνα ομορφιάς πιο συχνά στην περίπτωση που γυμνάζεσαι.