Unsplash
Unsplash
15|04|2018 16:18
SHARE
FITNESS TIPS

6 τρόποι να χάσεις βάρος το Σαββατοκύριακο χωρίς να κουραστείς


«Σαββατοκύριακο»: τι ωραία λέξη! Την ακούς και φέρνεις στο μυαλό σου φαγητό, διασκέδαση και χαλάρωση.

Δεν βάλαμε τυχαία την λέξη «φαγητό» πρώτη στη σειρά.

Κακά τα ψέματα, το Σαββατοκύριακο γίνονται «τέλεια» διατροφικά εγκλήματα και σε συνδυασμό με την ανάγκη που έχεις για ξεκούραση, δεν είναι δύσκολο να πάρεις λίγο βάρος αυτές τις δύο ημέρες. Για την ακρίβεια είναι πάρα πολύ εύκολο.

Γιατί να αφήσεις τον εαυτό σου να βγει από τη φόρμα του με παρασπονδίες, όταν την ίδια στιγμή μπορείς να τον βοηθήσεις να χάσει βάρος;  Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο που σου δίνει το Σαββατοκύριακο και κάνε πράγματα για σένα που θα σε βοηθήσουν να είσαι fit τη νέα εβδομάδα που ξεκινά.

Οχι μόνο θα χάσεις περιττές θερμίδες, αλλά θα νιώσεις αληθινή αναζωογόνηση.

Οι 6 τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάνεις βάρος το Σαββατοκύριακο (χωρίς να κουραστείς!) είναι οι εξής:

1) Δράση-δράση-δράση!

Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις εκτός σπιτιού! Άσε τον καναπέ και την πολυθρόνα και έλα σε επαφή με την φύση και το σώμα σου. Ξέρουμε ότι μετά από μια κουραστική εβδομάδα, το μόνο που δεν θέλεις είναι κουραστείς. Μπορείς, όμως, με χαλαρή διάθεση να κάψεις θερμίδες. Κάνε έναν περίπατο, ασχολήσου με τον κήπο, βγες μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο σου, ή με το ποδήλατό σου, χόρεψε! Θα δεις ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα και παράλληλα θα κάψεις θερμίδες.

2) Κοιμήσου λίγο παραπάνω, ευκαιρία είναι!

Το Σαββατοκύριακο έχεις την τέλεια ευκαιρία για ποιοτικό ύπνο, εκμεταλλεύσου την! Αναπλήρωσε τις ώρες που έχεις χάσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δώσε στον οργανισμό σου την ευκαιρία να αναζωογονηθεί. Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται άμεσα με το επιπλέον βάρος. Οταν δεν κοιμάσαι επαρκώς, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις αυξημένη όρεξη και να καταναλώνεις τροφές με μεγαλύτερο θερμιδικό φορτίο.

3) Απόλαυσε ένα καλό πρωινό, γευστικό και όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά -Συχνά γεύματα μέσα στη μέρα:

Το Σαββατοκύριακο δεν έχεις καμία δικαιολογία. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να απολαύσεις ένα πλήρες πρωινό γεύμα. Ολη την εβδομάδα ίσως να πίνεις μόνο έναν καφέ και να τον συνοδεύεις με ένα σνακ με κενές θερμίδες. Μην απορείς που όλη την υπόλοιπη ημέρα συνεχώς πεινάς. Αν κάνεις αυτό το λάθος, μην το συνεχίζεις και το Σαββατοκύριακο. Εχεις όλο το χρόνο να φτιάξεις ένα πρωινό με βιταμίνες, ασβέστιο και πρωτείνες. Θα παρατηρήσεις ότι όλη την υπόλοιπη δεν θα πεινάς τόσο. Ετσι, δεν θα μπεις σε πειρασμό να καταναλώσεις σνακ με μεγάλο θερμιδικό φορτίο: με απλά λόγια, θα «γλιτώσεις» πολλές θερμίδες. Συνέχισε τη μέρα σου με υγιεινά γεύματα και μην αφήσεις το στομάχι σου άδειο. Με αυτό τον τρόπο «ξυπνάς» τον μεταβολισμό σου από τον λήθαργο της υπόλοιπης εβδομάδας. 

4) Χαλάρωσε (Πχ. Κάνε γιόγκα ή μασάζ): 

Το Σαββατοκύριακο είναι η ιδανική ευκαιρία για stress detox! Κάνε ένα χαλαρωτικό μασάζ ή γιόγκα, κάνε αποτοξίνωση από τις αρνητικές σκέψεις και άσε το σώμα σου να χαλαρώσει. Το στρες έχει συνδεθεί με την αύξηση βάρους. Γέμισε τον οργανισμό σου με σεροτονίνη και η ζυγαριά θα «ξεκολλήσει!».

5) Αξιοποίησε τον χρόνο και προετοιμάσου!

Εχεις την ιδανική ευκαιρία να οργανωθείς για την εβδομάδα που έρχεται. Σχεδίασε τα γεύματα και τα σνακ σου και δες τι υλικά χρειάζεσαι ώστε να τα προμηθευτείς. Αν αυτό σου γίνει συνήθεια, θα δεις ότι μέσα σε σύντομο διάστημα θα δεις διαφορά στο βάρος σου. Το Σαββατοκύριακο θα σού δώσει πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σου, που σού στερεί όλη η υπόλοιπη εβδομάδα. Σημείωσε ότι χρειάζεσαι, ψάξε για υγιεινές συνταγές και σχεδίασε τι θα τρως κάθε μέρα. Σταδιακά θα παρατηρείς αρκετά μεγάλη διαφορά στη σιλουέτα σου.

6) Προσοχή στα γεύματα με φίλους:

Το Σαββατοκύριακο, είναι απολύτως φυσικό να θέλουμε να το ρίχνουμε έξω. Δηλαδή να τρώμε ό,τι θέλουμε σε μεγάλη ποσότητα χωρίς να το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα. Γιατί να πεις «Από Δευτέρα δίαιτα» τη στιγμή που μπορείς -με λίγη προσοχή παραπάνω- να αποφύγεις το τεράστιο θερμιδικό φορτίο που αφήνουν πίσω τους τα γεύματα εκτός σπιτιού; Ποτέ μην βγαίνεις με την παρέα σου, με άδειο στομάχι. Φρόντισε να έχεις φάει ένα μικρό σνακ, ώστε να μην είσαι ασυγκράτητη μπροστά στον κατάλογο. Αν θες να φας γλυκό, μην πάρεις ένα ολόκληρο για τον εαυτό σου, μοιράσου το! Αν θες να πιεις ένα ποτό, μην πάρεις το κοκτέιλ που είναι ζάχαρη στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Ολα αυτά θα σε βοηθήσουν να συγκρατήσεις το βάρος σου σε κανονικά επίπεδα ή να χάσεις βάρος (σίγουρα να μην πάρεις!).