Βρήκα τον πιο απολαυστικό σύμμαχο σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής | 0 bovary.gr
Βρήκα τον πιο απολαυστικό σύμμαχο σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής | 0 bovary.gr
02|05|2018 10:30
SHARE
ΑΡΙΑΝΙ

Βρήκα τον πιο απολαυστικό σύμμαχο σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής


Βρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή του χρόνου, την άνοιξη. 

Και όπως κάθε άνοιξη, αρχίζω σιγά σιγά να τροποποιώ το πρόγραμμά μου.

Ξυπνάω ένα τέταρτο νωρίτερα (και ναι τα καταφέρνω περίφημα), αποφάσισα να κόψω τα πολλά γλυκά και τους υδατάνθρακες και.. αν και ζορίζομαι λίγο, κάθε βράδυ βάζω τα αθλητικά μου, τη φόρμα και τα ακουστικά μου και κάνω το Χαλάνδρι-Χολαργός-Χαλάνδρι με τα πόδια- σε μόλις 35 λεπτά. 

Πίστευα πάντα ότι η στροφή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής δεν είναι εύκολο πράγμα (και ακόμα το πιστεύω για να είμαι ειλικρινής). Καταλαβαίνω όμως, μεγαλώνοντας, ότι πρέπει να φροντίσω το σώμα μου λίγο παραπάνω.

Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι πρέπει να κόψω διάφορα πράγματα μεταξύ των οποίων και την κακή μου συνήθεια: Τα αναψυκτικά. 

Μόλις βγαίνω το πρωί από το σπίτι νιώθω μια φοβερή ανάγκη να πιω κάτι δροσιστικό. Το ίδιο συμβαίνει το μεσημέρι, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, αλλά και εκείνη την ώρα του σούρουπου που θα φύγω από το γραφείο. Αυτό το τελευταίο είναι bonus, μια μικρή επιβράβευση που κατάφερα να επιβιώσω μια ακόμη μέρα στη δουλειά. Όλα τα παραπάνω είναι είτε αναψυκτικά, είτε χυμοί (με τόνους ζάχαρης). 

Προσπάθησα να τα αντικαταστήσω με νερό, αλλά μια κόκκινη λέξη «Βαρετό» στριφογυρίζει στο μυαλό μου σε κάθε γουλιά. Ψάχνω λοιπόν κάτι που θα κάνει το «Βαρετό», φουλ «Απολαυστικό». Και μόλις το βρήκα. 

Όλο αυτό τον καιρό, βρισκόταν στο ψυγείο του περιπτέρου του κυρίου Λεωνίδα, απέναντι από το γραφείο. Για την ιστορία, ο κύριος Λεωνίδας είναι ο πιο ενημερωμένος περιπτεράς. Έχει τα πιο ωραία, τυποποιημένα και φρέσκα προϊόντα και μας γνωρίζει όλους με το μικρό μας όνομα. Πρόσφατα του εξομολογήθηκα ότι θέλω να κόψω τα πολλά αναψυκτικά.

-Γεια σας κύριε Λεωνίδα, λέω περιχαρής πηγαίνοντας να πάρω το αναψυκτικό μου, όπως κάθε μεσημέρι.

-Καλώς την! Μη βιάζεσαι... μου λέει ο κύριος Λεωνίδας ο οποίος πετάγεται έξω από το περίπτερο και ανοίγει την πόρτα του ψυγείου. -Σου έχω κάτι πολύ σπέσιαλ, Αριάνι, συνεχίζει. -Πιες το και θα με θυμηθείς. 

Για να το λέει ο κύριος Λεωνίδας κάτι ξέρει, σκέφτομαι. Αρπάζω το κρύο λευκό μπουκάλι με τη γαλάζια ετικέτα και επιστρέφω στο γραφείο. Κάθομαι αναπαυτικά στην καρέκλα μου, βάζω λίγη μουσική στον υπολογιστή και ανοίγω το Αριάνι της ΜΕΒΓΑΛ. 

Φέρνοντάς το στα χείλη μου, νιώθω ένα κύμα δροσιάς. Πίνω, λίγο διστακτικά στην αρχή, μέχρι να καταλάβω ότι η γεύση μου ταιριάζει υπερβολικά. Ημιαποβουτυρωμένο γάλα με 1,5% λιπαρά, και καλλιέργεια γιαούρτης που του προσδίδει αυτή την ιδιαίτερη και πολύ αγαπημένη ξινή γεύση του γιαουρτιού. Χαζεύω το μπουκάλι, βλέπω ότι το Αριάνι δεν περιέχει γλουτένη και είναι φουλ υγιεινό, γεμάτο ασβέστιο (μην σφυρίζετε αδιάφορα, όλες το χρειαζόμαστε). 
Ξαναφέρνω το Αριάνι στο στόμα και πίνω πολλές γενναίες γουλιές. Νιώθω σαν κάτι να με δροσίζει εσωτερικά. Κλείνω τη συσκευασία και την βάζω στο ψυγείο. Χωρίς τύψεις πια. Μου φτάνει και για αργότερα. 

Σκεπτόμενη πόσα πράγματα μπορώ να κάνω με το Αριάνι, εκτός από το να το πιω σκέτο, μέχρι να φτιάξω φανταστικά milk shake, smoothies, ακόμα και σούπες (όπου μπορώ να το προσθέσω αντί της κρέμας γάλακτος), γκουγκλάρω για περισσότερες πληροφορίες. 

«Παραδοσιακό προϊόν, που παράγεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στην Ανατολή. Υγιεινό ρόφημα, που προσφέρει αίσθηση δροσιάς και ευεξίας». Μόλις βρήκα τον σύμμαχό μου σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής...και μαντέψτε, είναι απολαυστικός.

Δύο εβδομάδες και δύο μέρες μετά, το υγιεινό γιαουρτοποτό, νομίζω ότι έγινε συνήθεια. Και όχι μόνο αυτό. Το νέο μου κόλλημα είναι το κεφίρ φράουλα της ΜΕΒΓΑΛ. Όχι ότι οι άλλες γεύσεις, η κλασσική και αυτή με λεμόνι & στέβια υστερούν, αλλά γιατί η φράουλα είναι έτσι κι αλλιώς το αγαπημένο μου φρούτο. Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα εύπεπτο, προσφέρει όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει και το κλασσικό γάλα ενώ συνίσταται για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά και για όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις δίαιτες.

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, επέστρεψα από το περίπτερο του κυρίου Λεωνίδα και δοκιμάζω το ξινόγαλο. Ακόμη ένα δροσερό προβιοτικό προϊόν, το μοναδικό με ειδική καλλιέργεια γιαούρτης που περιέχει το στέλεχος Bifidus, παρέχοντας πολλά και σημαντικά οφέλη στον οργανισμό. Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, θωρακίζει την άμυνα του  οργανισμού, ενώ βοηθά στην απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων. 

Χατ τρικ από τη ΜΕΒΓΑΛ με τα ροφήματα που θα πίνω όλο το καλοκαίρι.