Unsplash
Unsplash
19|04|2018 10:29
SHARE
ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος λίγο πριν το καλοκαίρι


Η απώλεια βάρους δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μια διαδικασία που για να φέρει άμεσο, σταθερό και ορατό αποτέλεσμα θέλει συστηματική προσπάθεια.

Η στέρηση της δίαιτας, το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξάνει την όρεξη και το αίσθημα καταπίεσης.

«Μαγικές» τροφές που εξαφανίζουν από μόνες τους το περιττό βάρος δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, τροφές αλλά και ροφήματα που βοηθούν τον οργανισμό στην καύση του λίπους, αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, δίνουν ενέργεια και αποτοξινώνουν.

Εμείς, θα σας μιλήσουμε για ροφήματα που είναι πολύ απλό και εύκολο να έχουμε στην καθημερινότητά μας και ενισχύουν την προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Δεν θα αναφερθούμε εξεζητημένα ροφήματα που υπάρχουν στην αγορά και υπόσχονται άμεσα αποτέλεσματα. Αυτό που θέλουμε είναι να σας υπενθυμίσουμε την αξία ροφημάτων που όλοι μπορούμε να πιούμε.

Πολλές φορές, οι καθημερινοί μας ρυθμοί μάς αφυδατώνουν...στην κυριολεξία!

Πίνουμε ό,τι τύχει, ό,τι κάνουμε κέφι τη συγκεκριμένη στιγμή χωρίς να υπολογίζουμε τις θερμίδες και δεν δίνουμε προτεραιότητα στα ροφήματα που ουσιαστικά θα μας βοηθήσουν. Δεν θα αναφερθούμε στο μηλόξυδο που πολλές δίαιτες συμπεριλαμβάνουν. Τα ροφήματα που ακολουθούν είναι ευχάριστα και καταναλώνοντάς τα με πρόγραμμα μάς βοηθούν στο στόχο μας!

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει: Η κατανάλωση καφέ (ένα ή δύο φλιτζάνια ημερησίως) δεν μπορεί από μόνη της να κάνει θαύματα (σσ. εννοείται ότι η προσθήκη ζάχαρης και η κρέμα, κάνουν τον καφέ βόμβα θερμίδων), μπορεί, όμως,να λειτουργήσει βοηθητικά για τον οργανισμό και τον στόχο σας. Η κατανάλωση καφέ αυξάνει τον μεταβολισμό και την καύση του λίπους και βέβαια το αίσθημα κορεσμού. Προσοχή, όμως, ο καφές χρειάζεται μέτρο. Η υπερκατανάλωσή του όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στο στόχο, αλλά πολύ πιθανό να σας αποσυντονίσει! Ενας καφές φτιάχνει τη μέρα μας, μάς ανεβάζει τη διάθεση και μάς βοηθά με τον τρόπο του!

Nερό με λεμόνι (Προσθέστε τζίντζερ και κανέλα): Aν αυτό το ρόφημα σάς γίνει συνήθεια, τότε θα νιώσετε σύντομα τα ευεργετικά αποτέλεσματά του. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι αν η κατανάλωσή του δεν συνδυαστεί με μια ισορροπημένη διατροφή, τότε απλά θα σας ξεδιψά, μειώνοντας για λίγο την αίσθηση φουσκώματος. Για να δείτε τα πραγματικά του οφέλη, μπείτε σε πρόγραμμα και θα δείτε διαφορά!

Αν ξεκινάτε την ημέρα σας με αυτό, θα νιώσετε ευεξία και αναζωογόνηση.

 Τσάι μέντας: Mια κούπα με τσάι μέντας φέρνει πραγματικά οφέλη για τον οργανισμό (αρκεί η κατανάλωσή του να σας γίνει καθημερινή συνήθεια).

Η μέντα, δροσιστική, χαλαρωτική, αναζωογονητική, αποτοξινώνει τον οργανισμό και μειώνει το αίσθημα πείνας.

 

Nερό-νερό-νερό! Αν δεν πιεις νερό, δεν θα δεις αποτέλεσμα. Πολλές φορές νιώθουμε ότι πεινάμε, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που ζητά εκείνη την ώρα ο οργανισμός είναι η ενυδάτωση.

Το νερό μειώνει το αίσθημα πείνας και ενυδατώνει κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Ισως είναι κουραστικό να σκέφτεσαι ότι όλη την ημέρα πρέπει να πίνεις νερό. Αλλά καλό θα ήταν να μην μένεις για ώρες χωρίς αυτό! Μπορείς να προσθέσεις σε αυτό εσπεριδοειδή (ή και τζίντζερ) ώστε να κάνεις πιο ευχάριστη τη γεύση του.

Τip: Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου. Μικρές απολαύσεις που και που είναι αυτές που μάς κάνουν να μην ξεφεύγουμε εύκολα από τον στόχο μας. Μπορεί οι διαιτολόγοι να επιμένουν στην σημασία της κατανάλωσης νερού, ωστόσο αν πιείτε κι ένα δροσιστικό ποτάκι χωρίς μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν θα σας βλάψει.

Αυτό που προέχει είναι η ευεξία του σώματος και η καλή σας διάθεση!