ΔΙΑΙΤΑ ΜΠΕΚΑΜ

Χάσε έως 8 κιλά με τη δίαιτα της Βικτόρια Μπέκαμ!


Η αλκαλική δίαιτα κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Τον δημόσιο θαυμασμό της γι’αυτήν έχει εκφράσει η Βικτόρια Μπέκαμ που πλέον τρώει...με ειλικρίνεια.

Το “Honestly Eating” (τρώγοντας με ειλικρίνεια) είναι μια διατροφή δημιούργημα της σεφ Νατάσα Κόρετ και της διατροφολόγου Βίκυ Έντγκσον και στηρίζεται στην εξισορρόπηση του pH μας. Στο βιβλίο "Honesty Healthy" αναφέρεται ότι όταν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα αλκαλικών τροφίμων και μειώνουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων, των σακχάρων και του αλκοόλ μειώνουμε το λίπος και αποκτούμε μυική μάζα.
 

Ενδεκτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής

Δευτέρα

Πρωινό: Μήλα και σταφίδες με γάλα σόγιας
Μεσημεριανό: Ανάμικτη σαλάτα με λαχανικά, πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, αμύγδαλα και ελαιόλαδο.
Απογευματινό: Μπανάνα με σουσάμι
Δείπνο:Πράσινα λαχανικά, σέλινο, πιπεριές, ψωμί ή παξιμάδι

Τρίτη


Πρωινό: Χυλός βρώμης με γάλα
Γεύμα: Σαλάτα με λάχανο, καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια και ελαιόλαδο, χορτοφαγικά «μπιφτέκια» (π.χ. σόγιας)
Απογευματινό: Γάλα σόγιας με σουσάμι και μέλι
Δείπνο: Ομελέτα με λαχανικά και μυρωδικά,ανάμικτη πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο, ψητό μήλο με σταφίδες

Τετάρτη


Πρωινό: Βερίκοκα με καρύδια και γάλα σόγιας ή μουσκεμένα ξερά σύκα
Γεύμα: Ανάμικτη πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο, ρεβίθια με ρύζι ή φακές με ξηρούς καρπούς

Απογευματινό: Ξεροί χουρμάδες ή σύκα με κολοκυθόσπορους
Δείπνο: Μπρόκολο, ζυμαρικά με σάλτσα ταχινιού ή σκόρδου, λάχανο και καρότα στον ατμό

 

Πέμπτη

Πρωινό: Μούσλι με σταφίδες, σπασμένο λιναρόσπορο και φυτικό ρόφημα σόγιας
Μεσημεριανό: Πρασόρυζο ή σπανακόρυζο με καρύδια
Απογευματινό: 2 πορτοκάλια
Δείπνο: Σαλάτα με πράσα ή σπανάκι

Παρασκευή


Πρωινό: Ψωμί σίκαλης με ελιές και λαχανικά ή βρεγμένα κριθαρένια παξιμάδια
Γεύμα: Λαχανοσαλάτα με ελιές και ελαιόλαδο, φακές ή φασόλια σόγιας
Απογευματινό: Πορτοκάλι με κανέλα και καρύδια
Δείπνο: Πουρές λαχανικών



Σάββατο


Πρωινό: Χυλός βρώμης (σε νερό) με αμύγδαλα, σπασμένο λιναρόσπορο, σταφίδες και μήλο

Μεσημεριανό: Ανάμικτη πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο, ζυμαρικά ολικής αλέσεως με σάλτσα λαχανικών ή πατάτες στο φούρνο
Απογευματινό: Ψητό μήλο με σουσάμι
Δείπνο: Σαλάτα με μπρόκολα, λαχανάκια Βρυξελλών, κρεμμύδια, καρύδια, σπασμένο λιναρόσπορο και ελαιόλαδο.

Κυριακή


Πρόγευμα: Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Γεύμα: Ραδίκια ή άλλα χόρτα εποχής με ελαιόλαδο, ή ψητά λαχανικά στο φούρνο με σκόρδο

Απογευματινό: Παστέλι ή κράκερ ολικής χωρίς ζάχαρη
Δείπνο: Ανάμικτη πράσινη σαλάτα με ελιές και καρύδια, πατάτες ή καστανό ρύζι