Shutterstock
Shutterstock
ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ

Το φαγητό που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσεις και να φας στο αεροδρόμιο


Ετοιμάζεσαι να πας ένα ταξίδι και δεν έχεις προλάβει να φας κάτι πριν πας στο αεροδρόμιο. Ισως γιατί τα αφήνεις όλα την τελευταία στιγμή και ίσα ίσα που πρόλαβες να φτιάξεις βαλίτσα.

Είναι γνωστό πως το φαγητό μέσα στο αεροπλάνο έχει μια κακή φήμη. Οσοι ταξιδεύουν πολύ συχνά με αεροπλάνο τείνουν να έχουν μια περίεργη σχέση με το φαγητό που προσφέρεται κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Κάποιοι μάλιστα δεν το αγγίζουν καθόλου και προτιμούν να πιουν ένα ποτήρι πορτοκαλάδα ή καφέ. 

Εξάλλου το φαγητό έχει άλλη γεύση στον αέρα και δεν είναι ακριβώς φρέσκο, φτιάχνεται τουλάχιστον δέκα ώρες πριν την πτήση. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το φαγητό μέσα στο αεροπλάνο που πρέπει να δίνεις προσοχή, αλλά και το φαγητό που αγοράζεις και τρως μέσα στο αεροδρόμιο. 

Επειδή πρέπει να είσαι στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μιάμισι ώρα πριν την ώρα της πτήσης σου, πολλοί βρίσκουν ευκαιρία να τσιμπήσουν κάτι όσο περιμένουν.

Και ειδικά όσοι αγχώνονται μην χάσουν το αεροπλάνο και πηγαίνουν πολύ νωρίτερα στο αεροδρόμιο, κάθονται σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο και τρώνε κάτι μέχρι να περάσει η ώρα.

Δεν είναι μυστικό ότι το φαγητό στο αεροδρόμιο, είτε αυτό που τρως «στο χέρι» είτε όταν κάθεσαι σε ένα εστιατόριο, είναι ακριβό και συνήθως όχι ποιοτικό. 

Υπάρχουν λοιπόν κάποια φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις να τρως μέσα στο αεροδρόμιο. Για να δούμε ποια είναι:

Να αποφεύγεις:

1. Σαλάτες και φρούτα, καθώς έχει βρεθεί συχνά να περιέχουν βακτήρια.

2. Κρέας που δεν είναι καλοψημένο

3. Οτιδήποτε έχει τοποθετηθεί προς κατανάλωση για πολύ ώρα (μπουφές, πίτσες, σφολιάτες κτλ)

4. Σάντουιτς και φαγητά που έχουν σάλτσες, μαγιονέζες κλπ

Γενικότερα καλό είναι όταν ταξιδεύεις να προτιμήσεις να αγοράσεις να φας κάτι πολύ απλό. Οσο πιο απλό είναι αυτό που θα φας, τόσο το καλύτερο.  

Διαβάστε επίσης: Τι θα συμβεί αν δεν κλείσεις το κινητό στο αεροπλάνο

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι θέσεις στο αεροπλάνο έχουν μπλε χρώμα

Ταξίδι με αεροπλάνο: Το τρικ των 5 δευτερολέπτων που θα μειώσει το άγχος σου