Shutterstock
Shutterstock
ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Να τον πάρω τηλέφωνό πρώτη ή να περιμένω; Οι απαντήσεις που χρειάζεσαι για να πάρεις μια απόφαση


Είναι ένα μεγάλο ερώτημα που βασανίζει πολλούς όταν γνωρίζουν έναν νέο άνθρωπο στη ζωή τους. ΟΚ, ανταλλάξατε τηλέφωνα και είπατε να βγείτε. Να τον πάρεις τηλέφωνό ή να περιμένεις να σε πάρει εκείνος πρώτα;

Αν τον πάρεις εσύ τηλέφωνο φοβάσαι ότι θα του δείξεις ότι «καίγεσαι»; Μήπως να του δώσεις λίγο χρόνο; Κι αν αυτός ντρέπεται; Μήπως νομίζει ότι δεν σου αρέσει πολύ;

Ολα αυτά και άλλα πολλά είναι μέσα στο κεφάλι σου και δεν μπορείς να πάρεις μια σωστή απόφαση.

Οι φίλες σου σε συμβουλεύουν να περιμένεις 2-3 μέρες, γιατί μπορεί να σε πάρει εκείνος, αλλά για σένα οι ώρες περνάνε βασανιστικά αργά. Τι συμβαίνει; Γιατί δεν χτυπάει το κινητό; 

Είπε όμως ότι θα σε καλέσει. Και περιμένεις.... μόνο που η πολυπόθητη κλήση δεν έρχεται. Μήπως καλύτερα να πάρεις εσύ;

Από την άλλη, αν δεν ενδιαφέρεται, δεν είναι καλύτερα να το διαπιστώσεις μια ώρα αρχύτερα, ώστε να μην ελπίζεις τσάμπα;

Διάβασε τα παρακάτω και σίγουρα θα πάρεις μια απόφαση επιτέλους, για να μην κουράζεις τους γύρω σου και κυρίως τον εαυτό σου!

1. Εμπιστεύσου και ακολούθησε το ένστικτό σου

Ο,τι κι αν σου λένε, εσύ σίγουρα έχεις ένα ένστικτο για αυτόν τον άνθρωπο. Μην φοβάσαι, μην βιάζεσαι. Τι αισθάνεσαι; Εμπιστεύσου το κριτήριό σου και μείνει ψύχραιμη. Κάνε αυτό που λέει η εσωτερική φωνή του εαυτού σου.

2. Μην τον πάρεις εσύ αν σου είπε ότι θα σε καλέσει εκείνος

Ενα είναι το μόνο σίγουρο κι άδικα παιδεύεσαι. Αν σου είπε ότι θα σε καλέσει εκείνος, τότε μην κάνεις απολύτως τίποτα. Περίμενε να σε πάρει τηλέφωνο. Αν δεν σε πάρει, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται τελικά για σένα. Οποιος θέλει, βρίσκει πάντα χρόνο να σε πάρει. Μην φοβάσαι, δεν έπαθε κάτι σοβαρό.Οπότε μην πάει ο νους σου ότι είναι σε κάποιο νοσοκομείο.

3. Αν έχεις τόσο πολύ βασανιστεί με αυτό το δίλημμα, πάρτον!

Σου αρέσει τόσο πολύ; Πιστεύεις ότι αξίζει τόση σκέψη και προβληματισμός; Τότε πάρτον τηλέφωνο. Εάν πήγε καλά το πρώτο σας ραντεβού και δεν σε έχει πάρει εκείνος, δεν χάθηκε και ο κόσμος να τον πάρεις εσύ. Αλλά επιμένουμε πως αν σου έχει πει ότι θα σε πάρει, μην κάνεις τίποτα.

4. Εάν νιώθεις ότι παίζει παιχνίδια, μην τον πάρεις

Αισθάνεσαι ότι είναι τύπος που θα παίξει με το μυαλό σου; Σου δίνει την εντύπωση πως θα σε ταλαιπωρήσει; Τότε καλό είναι να μην κάνεις την πρώτη κίνηση. Μάλλον δεν αξίζει τον χρόνο σου. Next!

5. Λες να είναι ντροπαλός;

Υπάρχουν άντρες που είναι ντροπαλοί και κλειστοί χαρακτήρες. Θέλουν χρόνο μέχρι να νιώσουν άνετα και να αρχίσουν να εκδηλώνονται. Μπορεί να θέλει να σε πάρει και να αισθάνεται ανασφάλεια. Οπότε αν κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση ίσως του δώσεις λίγο θάρρος και πάρει μπρος.  

6. Μήπως είσαι πάντα αυτή που κάνει την πρώτη κίνηση;

Για σκέψου λίγο τις προηγούμενες σου σχέσεις. Είσαι πάντα αυτή που θα στείλει πρώτη μήνυμα ή θα πάρει τηλέφωνο; Αν ναι, τότε καλό είναι να κόψεις αυτή τη συνήθεια. Ασε τα πράγματα όπως είναι και δείξε λίγο υπομονή. Ολα γίνονται για κάποιο λόγο. 

7. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τις σχέσεις

Μήπως είναι λίγο παλιομοδίτικο να περιμένεις πρώτα τον άντρα να σε πάρει τηλέφωνο; Πλέον οι γυναίκες έχουν γίνει πιο δυναμικές και διεκδικούν όσα επιθυμούν. Το σκηνικό έχει αλλάξει και ίσως ένα τηλεφώνημα από σένα να μην είναι τόσο τραγικό. 

8. Δεν υπάρχουν κανόνες

Είναι μια μεγάλη αλήθεια. Δεν υπάρχουν κανόνες! Κάνε ό,τι νιώθεις και ό,τι αισθάνεσαι ότι είναι σωστό για σένα.

Διαβάστε επίσης: Τι δεν πρέπει να πεις όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά

Τα τρία σημάδια που δείχνουν ότι απλά δεν σε γουστάρει