Ερωτευμένα ζευγάρια αποκαλύπτουν τη συνταγή για έναν πετυχημένο γάμο | 0 bovary.gr
Ερωτευμένα ζευγάρια αποκαλύπτουν τη συνταγή για έναν πετυχημένο γάμο | 0 bovary.gr
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ

Ερωτευμένα ζευγάρια αποκαλύπτουν τη συνταγή για έναν πετυχημένο γάμο


Κάθε γυναίκα, αλλά και κάθε άντρας - που έχει ξεπεράσει το στάδιο του μικρού παιδιού, έχει ωριμάσει και φαντάζεται τον εαυτό του σαν πατέρα – ονειρεύονται σε κάποια ηλικία εαυτούς κάτω από μια κοινή στέγη, ως μέλη μιας ολοκληρωμένης οικογένειας. Μια οικογένεια που οι περισσότεροι την έχουν εξιδανικεύσει με αποτέλεσμα να παρομοιάζουν τη ζωή αυτή σαν παραμύθι.

Παρόλα αυτά οι φήμες λένε, ότι ένας γάμος ισούται με το τέλος ενός έρωτα, γιατί πολύ απλά λειτουργεί καταστρεπτικά στη μακροχρόνια σχέση δύο συντρόφων.

Κατά πόσο όμως συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη; Υπάρχει άραγε ευτυχία και μετά το χορό του Ησαΐα;

Εμείς συγκεντρώσαμε τις απόψεις των πιο ερωτευμένων ζευγαριών, που μας δίνουν τη μαγική συνταγή για να αντέξετε στο χρόνο και να μην μετανιώσεις ποτέ τη στιγμή που φώναξες όλο χαρά “I do”!

  • Εμπιστοσύνη

Είναι το Α και το Ω σε όλες τις προσωπικές σχέσεις, με έμφαση αυτές που έχουν ερωτικό χαρακτήρα. Το να ξέρεις για παράδειγμα ότι δεν θα προδοθείς. Ή να αισθάνεσαι την άνεση να μιλήσεις ανοιχτά για οποιοδήποτε πρόβλημα. Αυτή η αρετή χτίζεται με τα χρόνια τόσο μέσα στη σχέση όσο και κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου. Και μάλιστα στους ευτυχισμένους γάμους, αυτή ολοένα και μεγαλώνει.

  • Αμοιβαιότητα

Ο γάμος είναι μια κατάσταση κατά την οποία σε προσωπικό επίπεδο κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, αλλά αν το δεις συνολικά, είναι το πεδίο όπου δημιουργείς κοινές λύσεις, στόχους, επιθυμίες.

  • Σεβασμός

Δεν τον απαιτείς. Τον κερδίζεις. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι μιας σχέσης που προχωράει με σταθερότητα προς το γάμο. Άλλωστε, τα ετερώνυμα έλκονται για να γίνουν στο τέλος ένα.

  • Χιούμορ

Μια θεραπεία ενάντια στο άγχος, το στρες, τα προβλήματα, που δεν κοστίζει κυριολεκτικά τίποτα.

  • Καλό σεξ

Δεν αρκεί να δείχνεις σε κάποιον πόσο πολύ τον αγαπάς, αλλά πρέπει να διατηρήσεις υψηλά το ποιοτικό επίπεδο της σεξουαλικής σας ζωής, ώστε να υπάρχει το αλατοπίπερο που αναζωογονεί τη σχέση και προκαλεί την έλξη.

  • Kαλή επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού, οι απαραίτητες πολλές φορές θυσίες, η υποστήριξη, η πνευματική έλξη, η κατανόηση, η ασφάλεια, είναι μερικά ακόμα συστατικά της συνταγής!