Ξέρουμε ήδη ότι πολλά προϊόντα μαγειρικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πολλά άλλα πράγματα, οικιακά και χρηστικά.
Μερικά από αυτά είναι το λεμόνι, το ξύδι, η μαγειρική σόδα και πολλά άλλα.
Μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η κρέμα ταρτάρ.
Τι είναι όμως αυτή η κρέμα;
Η κρέμα ταρτάρ ή αλλιώς κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο είναι όξινο άλας. Προέρχεται από τα σταφύλια και θεωρείται υποπροϊόν του κρασιού, ενώ έχει μορφή σκόνης.
Έχει πολλές χρήσεις, κυρίως στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική και βοηθάει να δοθεί όγκος στην μαρέγκα και πιο κρεμώδης σύσταση στα ζαχαρούχα επιδόρπια όπως είναι η καραμέλα και το παγωτό.
Εκτός από ψήσιμο, όμως, η κρέμα ταρτάρ έχει μερικές έξυπνες χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια.