Η ντομάτα είναι μια από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες μας τροφές στην Ελλάδα.
Την χρησιμοποιούμε παντού. Ωμή στις σαλάτες και στα σάντουιτς, αλλά και μαγειρεμένη σαν σάλτσα στα φαγητά.
Αν και η ντομάτα θεωρείται «φρούτο» (κάτι που δεν ξέρουν οι περισσότεροι), δεν ξεχνάμε να την βάλουμε μαζί με τα λαχανικά.
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Functional Foods, τα οφέλη της ντομάτας στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος δεν είναι ίδια όταν καταναλώνεται ωμή και όταν καταναλώνεται μαγειρεμένη.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βαλένθια εξέτασαν πώς επιδρά η ντομάτα, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, στη μικροχλωρίδα του εντέρου μας όταν είναι ωμή και πώς όταν την μαγειρεύουμε.