Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και οι περισσότεροι κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας.
Ωστόσο, οι διακοπές μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη και η χαλάρωση ή η διασκέδαση να πάνε περίπατο.
Συχνά, όταν επισκεπτόμαστε καινούργια μέρη και μένουμε σε ξενοδοχεία ή τρώμε έξω, υπάρχει η περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης.
Τα μολυσμένα ή χαλασμένα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα ή E. Coli με αποτέλεσμα να έχουμε διάρροια, εμετούς, πυρετό, πονοκέφαλο, στομαχόπονο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.
Αυτό συμβαίνει συνήθως από κρέατα που δεν είναι καλά μαγειρεμένα, ωμά αυγά και γαλακτοκομικά και μη ασφαλές νερό.
Υπάρχουν περιοχές που η τροφική δηλητηρίαση είναι συχνό φαινόμενο στους τουρίστες. Αυτές είναι η Ισπανία, το Μεξικό, η Ινδία, η Αφρική και η Νοτιο-ανατολική Ασία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.