Shutterstock
Shutterstock
TEA BAGS

Γιατί δεν πρέπει να πετάς τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού -Οι απίστευτες χρήσεις τους


Στην κουζίνα μας θα βρούμε πολλά πράγματα και υλικά που έχουν πολλές χρήσεις, πέρα από τις συνηθισμένες.

Συνήθως, όταν χρησιμοποιούμε κάτι, όμως, στη συνέχεια το πετάμε καθώς το θεωρούμε πλέον άχρηστο. Κι όμως, δεν είναι όλα για πέταμα, μετά τη χρήση τους.

Αν σου αρέσει το τσάι, σίγουρα έχεις πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σε φακελάκια στο ντουλάπι σου. 

Πώς θα σου φαινόταν αν κράταγες τα φακελάκια τσαγιού μετά τη χρήση τους;

Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια έχουν μερικές απίστευτες χρήσεις που δεν είχες σκεφτεί ποτέ.

Τι μπορείς να κάνεις με αυτά:

Shutterstock
Shutterstock

Πρόσθεσε γεύση στο ρύζι ή στα άλλα σιτηρά. Βάλε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια σε νερό που βράζει για να δώσεις γεύση στο φαγητό σου.

Προστάτεψε τα φυτά σου από μύκητες. Βάλε το φακελάκι σε κρύο νερό και χρησιμοποίησέ το για να ποτίσεις τα λουλούδια και τα φυτά σου.

Εξουδετέρωσε τις οσμές με φυσικό τρόπο. Κόψε το φακελάκι και άπλωσε το εσωτερικό σου σε μέρη που μυρίζουν άσχημα.

Καθάρισε το τζάκι εύκολα και γρήγορα. Ρίξε το περιεχόμενο από το φακελάκι όσο είναι υγρό, στις στάχτες και πριν καθαρίσεις το τζάκι εντελώς.

shutterstock
shutterstock

Καθάρισε κατσαρόλες και τηγάνια. Μούλιασε τα μαγειρικά σκεύη στο νερό και ρίξε μέσα ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού. Το τσάι θα βοηθήσει να ξεκολλήσουν οι τροφές και τα λίπη.

Βάλτο στο μπάνιο σου. Τα αντιοξειωτικά που περιέχει το τσάι κάνουν καλό στο δέρμα σου και θα δώσει απαλό άρωμα στο μπάνιο.

Αντιμετώπισε το τσίμπημα από έντομο ή το κάψιμο. Χρησιμοποίησε το φακελάκι σαν κρύα κομπρέσα καθώς θα μειώσει τον πόνο και την φλεγμονή στις περιοχές που σε έχει τσιμπήσει κάτι ή κάηκες από τον ήλιο.

Καταπραΰνει τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια. Βάλε στα μάτια σου κρύα φακελάκια τσαγιού, όπως τα αγγούρια. Οι τανίνες θα μειώσουν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. 

shutterstock
shutterstock

Αφαίρεσε τα hair style προϊόντα που έχεις στα μαλλιά σου. Μούλιασε 3-4 χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και ρίξτο στα μαλλιά σου αφού βάλεις σαμπουάν και κοντίσιονερ. Μην το ξεπλύνεις. Το χαμομήλι φωτίζει το ξανθό ενώ το μαύρο τσάι προσθέτει χρυσή λάμψη στο καστανό μαλλί.

Αφαίρεσε την οσμή από τα χαλιά με το να σκορπίσεις το στεγνό περιεχόμενο από τα φακελάκια πριν τα σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα. 

Καθάρισε τα δερμάτινα παπούτσια, τρίβοντας τα με ένα υγρό φακελάκι.

Πλύνε τα χέρια που κολλάνε με ένα φακελάκι όπως θα έκανες με το σαπούνι. Μειώνει τις οσμές από το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ψάρι. 

Διαβάστε επίσης: Τόσο καιρό φτιάχνουμε το τσάι λάθος -Ο σωστός τρόπος σύμφωνα με βασιλικό μπάτλερ

Kαφές, τσάι και άλλα ροφήματα που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά