unsplash
unsplash
WEIGHT LOSS

Οι τροφές που χρειάζεσαι για να χάσεις βάρος -Καίνε περισσότερες θερμίδες από όσες περιέχουν


Η απώλεια περιττού βάρους μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση.

Να βρεις ποιες τροφές κάνουν καλό και είναι υγιεινές, να ασκείσαι και πολλά άλλα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες «θαυματουργές» τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. 

Αυτές οι τροφές καίνε περισσότερες θερμίδες από ότι περιέχουν, καθώς περιέχουν κυρίως νερό

Αυτό τις κάνει calorie-free τροφές που είναι καλό να βάλουμε στο διαιτολόγιό μας.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

1. Μαρούλι, σέλινο και φυλλώδη λαχανικά

Το 75% του σέλινου είναι νερό, έτσι μας δίνει λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζονται για να χωνευτεί από τον οργανισμό μας. Είναι πηγή φυτικών ινών, που σε κρατάει χορτάτο για περισσότερο. Περιέχει θρεπτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, A και K.

Το ίδιο ισχύει και για τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι. Αποτελούνται από 50% νερό και 50% φυτικές ίνες. Είναι τέλεια πηγή ενέργειας και μειώνουν την επιθυμία για γλυκό. 

Shutterstock
Shutterstock

2. Γκρέιπφρουτ, καρπούζι, πορτοκάλι, μήλο

Αυτά τα φρούτα καίνε περισσότερες θερμίδες από ότι περιέχουν. Το γκρέιπφρουτ περιέχει 60% νερό και το υπόλοιπο είναι φυτικές ίνες που σου χαρίζουν υγεία του εντέρου. Ξυπνά τον μεταβολισμό και καις θερμίδες πιο γρήγορα.

Το καρπούζι σε βοηθάει να χάσεις βάρος καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, που αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει την ανάγκη για περισσότερο φαγητό. Έχει λίγες θερμίδες και δεν περιέχει λίπος.

Τα μήλα και τα πορτοκάλια περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες για να μας κρατάνε χορτάτους. Είχουν πολλά οφέλη καθώς μειώνουν την κακή χοληστερόλη, τον κίνδυνο του Αλτσάιμερ και του καρκίνου του μαστού.

shutterstock
shutterstock

3. Άπαχα κρέατα

Το άπαχο κρέας με λίγες θερμίδες, όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και το χοιρινό με χαμηλά λιπαρά είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, που μας κρατούν για περισσότερη ώρα.

Δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό και σε κάνουν να καις περισσότερες θερμίδες από ότι λαμβάνεις ενώ δίνουν ενέργεια. Προτίμησε το ψήσιμο και όχι το τηγάνισμα.

shutterstock
shutterstock

4. Γιαούρτι

Το γιαούρτι κάνει καλό στο έντερο. Πρόσθεσε φρούτα, ξηρούς καρπούς για πρωινό ή φτιάξε smoothies.

shutterstock
shutterstock

5. Ντομάτες

Οι ντομάτες κάνουν καλό σε πολλά πράγματα. Εκτός του ότι βοηθούν στην απώλεια περιττών κιλών, μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου και του διαβήτη. Ακόμη, ελέγχεις την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα. 

shutterstock
shutterstock

6. Αγγούρι, σπαράγγια, μπρόκολο

Τα αγγούρια περιέχουν κυρίως νερό που σε κρατά ενυδατωμένο στην προσπάθεια να χάσεις βάρος. Τα σπαράγγια αποτοξινώνουν τον οργανισμό και δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό. Το μπρόκολο περιέχει φυτικές ίνες και σε κρατά ικανοποιημένο για πολύ ώρα. Φάτο ωμό ή στον ατμό, ώστε να διατηρηθούν όλες οι θρεπτικές του ουσίες.

shutterstock
shutterstock

7. Καφές

Ο καφές στην ουσία σου δίνει μηδέν θερμίδες. Μόνο αν προσθέσεις ζάχαρη, γάλα κτλ. τις παίρνεις. Η καφεΐνη αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού και το σώμα σου καίει περισσότερες θερμίδες. Σε ειδοποιεί, ακόμη, αν είσαι πεινασμένος ή χορτάτος. 

shutterstock
shutterstock