unsplash/Kimber Pine
unsplash/Kimber Pine
BLOOD TYPE DIET

Blood type diet -Τι πρέπει να τρως σύμφωνα με την ομάδα αίματός σου για να χτίσεις το κορμί των ονείρων σου


Κάθε μέρα συναντάμε μια νέα δίαιτα «που πρέπει να δοκιμάσουμε».

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που κατακλυζόμαστε από γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους απώλειας βάρους με σκοπό το σώμα των ονείρων μας.

Άπειρες δίαιτες και ειδικές διατροφές κυκλοφορούν σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ποια είναι όμως ιδανική για τον καθένα μας;

Σύμφωνα με μια γυναίκα, ο πιο σωστός τρόπος είναι η πιστοποιημένη νατουροπαθητική δίαιτα που έχει σχέση με την ομάδα αίματός μας.

Η συγγραφέας Anna Lavdaras δοκίμασε αυτόν τον τύπο δίαιτας για ένα μήνα και είχε σημαντικά αποτελέσματα πάνω της.

Το δέρμα της έγινε πιο καθαρό, είχε λιγότερο άγχος και το skinny jean της της πήγαινε τέλεια!

Η ομάδα αίματός της είναι Α και περιλάμβανε κυρίως χορτοφαγική δίαιτα, σύμφωνα με το «Eat Right for Your Type» του δρ. Peter D'Adamo.

unsplash
unsplash

Ο δρ. D'Adamo περιγράφει την άσκηση που ταιριάζει με τα γεύματα για κάθε ομάδα αίματος.

Για παράδειγμα, προτείνει γιόγκα και τάι τσι για όσους έχουν ομάδα αίματος Α και αερόβια άσκηση όπως τζόκινγκ και ποδήλατο μια ώρα την ημέρα για όσους έχουν Ο.

Τι πρέπει να τρως, όμως, σύμφωνα με την ομάδα αίματός σου;

unsplash
unsplash

Ομάδα αίματος Ο: Δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη με άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά και ελαφριά σε σιτηρά, φασόλια και γαλακτοκομικά.

Ομάδα αίματος Α: Μια δίαιτα χωρίς κρέας, που βασίζεται σε φρούτα και λαχανικά, φασόλια και όσπρια, και προϊόντα ολικής άλεσης, οργανικά και φρέσκα, καθώς έχουν ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ομάδα αίματος Β: Απόφυγε καλαμπόκι, σιτάρι, σίκαλη, φακές, ντομάτες, φιστίκια και σουσάμι. Το κοτόπουλο καλό είναι να το αποφύγεις επίσης. Πράσινα λαχανικά, αυγά, κάποια κρέατα και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είναι ιδανικά.

Ομάδα αίματος ΑΒ: Τροφές με τοφού, θαλασσινά, γαλακτοκομικά και πράσινα λαχανικά. Απόφυγε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τα καπνιστά ή παστά κρέατα.

unsplash
unsplash