unsplash
unsplash
131 DIET

Δίαιτα 131 -Η συνδυαστική δίαιτα των 12 εβδομάδων όπου μπορείς να μην στερείσαι τίποτα


Εμείς οι γυναίκες ψάχνουμε για δίαιτα που μπορεί να τα συνδυάζει όλα.

Υγιεινή διατροφή αλλά και «παραστρατήματα» πού και πού. Τροφές για απώλεια περιττών κιλών αλλά και κανένα γλυκάκι!

Μπορεί να ακούγεται ακατόρθωτο αυτό αλλά όταν ακούμε ότι υπάρχουν τέτοιες διατροφές ψάχνουμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε.

Τέτοιου είδους δίαιτα είναι και η «131 Diet».

Πρόκειται για ένα εικονικό πρόγραμμα προπόνησης 12 εβδομάδων, που δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία fitness Chalene Johnson.

Συνδυάζει το μέτρημα των μακροθρεπτικών συστατικών, την κετογονική δίαιτα, τη διαλείπουσα νηστεία και την elimination diet σε διαφορετικές φάσεις.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, η «Δίαιτα 131» σε ενθαρρύνει να τρως οργανικό και χορτοφαγικό κρέας, υγιή λιπαρά (αβοκάντο, ξηροί καρποί και σπόροι) και λαχανικά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρόνο. 

Shutterstock
Shutterstock

Σε συμβουλεύει, ακόμη, να αποφεύγεις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές όπως η ζάχαρη, οι επεξεργασμένες τροφές και το αλκοόλ. 

Ωστόσο, η δίαιτα προσαρμόζεται, που σημαίνει ότι στο πιάτο σου θα βάζεις ότι θες ανάλογα με τους στόχους σου, κάτι που εξαρτάται από σένα.

Η δίαιτα αυτή όμως δεν είναι δωρεάν. Για να έχεις όλο το πρόγραμμα και τις συνταγές πρέπει να γραφτείς και να πληρώσεις συνδρομή.

shutterstock
shutterstock

Η διαιτολόγος Kristin Kirkpatrick αναφέρει ότι τα συστατικά αυτής της δίαιτας μπορεί να είναι ευεργετικά. 

Οι δίαιτες που περιλαμβάνει έχουν δείξει ότι βοηθάνε ενώ η μείωση των τροφών που προκαλούν φλεγμονές κάνει πολύ καλό στην υγεία μας.

Πριν αποφασίσεις να την ξεκινήσεις, όμως, συμβουλεύσου τον γιατρό σου τόσο για τις θερμίδες όσο και για ποιες τροφές πρέπει να κόψεις και ποιες όχι.

shutterstock
shutterstock