Η 24χρονη Alexandria Whitaker, Φωτογραφία: alexxwhiitaker/instagram
Η 24χρονη Alexandria Whitaker, Φωτογραφία: alexxwhiitaker/instagram
TRUE STORY

Πώς μια 24χρονη ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του μαστού από το σουτιέν της


Μαθαίνοντας ότι έχεις καρκίνο, είναι ένα είδος σοκ. 

Iσως νοιώσεις μουδιασμένος, φοβισμένος ή θυμωμένος. Iσως να μην πιστέψεις τα λεγόμενα των γιατρών. 

Μπορεί να νοιώσεις μοναξιά, ακόμα και όταν οι συγγενείς και οι φίλοι σου βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Αυτά τα συναισθήματα ένιωσε η 24χρονη Alexandria Whitaker όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι έχει καρκίνο του μαστού.

Για πολλούς ανθρώπους, οι πρώτες εβδομάδες μετά την διάγνωση είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Τα αισθήματα είναι ποικίλα μαθαίνοντας ότι έχεις καρκίνο. 

Η 24χρονη Alexandria Whitaker δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της. Ηταν ένα δραστήριο κορίτσι που γυμναζόταν και πρόσεχε τη διατροφή της.

Μια μέρα αποφάσισε να φορέσει ένα αυτοκόλλητο σουτιέν και καθώς το έβαζε, ένιωσε ένα εξόγκωμα κάτω από το στήθος της. 

Την έπιασε πανικός, γιατί κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν για καλό. 

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα διαγνωστώ με καρκίνο. Ακόμα και οι γιατροί στην αρχή μου έλεγαν ότι δεν έπρεπε να ανησυχώ. Τελικά όχι μόνο δεν ήταν τίποτα, αλλά ήταν καρκίνος του μαστού» σημειώνει.

Δείτε εδώ:

 

«Ακουσα τον γιατρό να λέει, συγγνώμη: Τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι έχεις καρκίνο". Δεν άκουσα τίποτα άλλο. Το μυαλό μου ξαφνικά σταμάτησε, οι σκέψεις μου χάθηκαν και τότε συνέχισα να σκέφτομαι "όχι, νομίζω ότι πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος».

Η 24χρονη Alexandria περιγράφει: «Αφότου έχεις ακούσει την λέξη καρκίνος μπορεί να νοιώσεις μια δυσφορία στην αναπνοή ή στο να αντιληφθείς και να ακούσεις τι ακριβώς έχει λεχθεί. Όταν επιστρέψεις στο σπίτι, ίσως αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο να σκεφτείς, να φας και να κοιμηθείς».

 

Thank you for all your thoughts, prayers and well wishes. I’m awake and feeling great! #breastcancer #breastcancerawareness #fuckcancer #cancer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandria Whitaker (@alexxwhiitaker) στις 25 Ιούλ, 2018 στις 5:34 πμ PDT

«Όταν αποδεχτείς ότι έχεις καρκίνο, ίσως αισθανθείς θυμό και φόβο. Είναι φυσιολογικό να αναρωτηθείς "γιατί εγώ;" και να νευριάσεις» περιγράφει. 

Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τον καρκίνο σαν μια κλήση αφύπνισης. 

Ίσως συνειδητοποιούν την σημασία του να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα στην ζωή. Πηγαίνουν σε μέρη που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ μέχρι τότε. Τελειώνουν εργασίες που είχαν ξεκινήσει και τις είχαν βάλει στο περιθώριο. Επενδύουν περισσότερο χρόνο στην οικογένειά και τους φίλους και βελτιώνουν τις σχέσεις τους ευρύτερα.

Η 24χρονη Alexandria σήμερα είναι καλά και μετά από πολλές χημειοθεραπείες κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο.

Χαμογελάει ξανά και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Απολαμβάνει την κάθε στιγμή και τονίζει «Να ακουμπάτε το στήθος σας και να το τσεκάρετε μια στο τόσο, γιατί μόνο καλό κάνει».

«Μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά μπορείς να βρεις χαρά στην ζωή σου. Κράτα σημειώσεις με τα πράγματα που σου προκαλούν χαρά. Δώσε προσοχή στα πράγματα που κάνεις στην καθημερινότητα και που απολαμβάνεις. Μπορεί να είναι τόσο απλά όσο το να πίνεις τον πρωινό καφέ σου, να κάθεσαι με το κατοικίδιό σου ή το  να μιλάς με έναν φίλο. Αυτές οι μικρές, μέρα με τη μέρα δραστηριότητες μπορούν να σου προσφέρουν άνεση και ευχαρίστηση» καταλήγει.