H 25χρονη Taylor Myers
H 25χρονη Taylor Myers
ΣΧΕΣΕΙΣ

Viral: Μια γυναίκα εξηγεί τον πραγματικό λόγο που χωρίζουν τα ζευγάρια -1,5 εκατομμύριο άνθρωποι συμφώνησαν


Κανείς δεν αποφασίζει να παντρευτεί με δεδομένο πως κάποια στιγμή θα χωρίσει.

Η εμπειρία όμως -και τα υψηλά στατιστικά- έχουν αποδείξει πως ένα ενδεχόμενο διαζύγιο είναι πάντα μέσα στη ζωή και πως είναι στο χέρι του κάθε ζευγαριού να καταφέρει να διατηρήσει αυτό που κάποτε ξεκίνησε τόσο όμορφα.

Eίναι γεγονός ότι αν το ζευγάρι δεν βάλει προτεραιότητα τη σχέση του, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξει στο γραφείο του δικηγόρου. Πολύ λίγα ζευγάρια επιλέγουν πρώτα το γραφείο ενός ειδικού θεραπευτή για να σώσει τον γάμο του. Οι περισσότεροι καταλήγουν στο διαζύγιο. 

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες το ποσοστό των γάμων που καταλήγει σε διαζύγιο συνεχώς αυξάνει. Στις ημέρες μας εκτιμάται ότι ένας στους τρεις γάμους δεν τα «καταφέρνει» στο πέρασμα του χρόνου.

Οπως επισημαίνει μια γυναίκα που γράφει διαδικτυακά για θέματα σχέσεων, ο γάμος και οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν σβήνουν έτσι ξαφνικά, αλλά μετά από αρκετά χρόνια αμέλειας και αδιαφορίας από το ένα ή και τα δύο μέλη της σχέσης.

Η άποψή της έχει γίνει viral. 

Shutterstock
Shutterstock

Η Taylor Myers γράφει λίγα λόγια για τις ανθρώπινες σχέσεις και τονίζει ότι υπάρχει ένας βασικός λόγος που τα ζευγάρια δίνουν ένα τέλος στη σχέση τους. 

«Τα ζευγάρια που οδηγούνται στον χωρισμό είναι εκείνα που προτιμούν να τα παρατήσουν και να φύγουν από τα μείνουν στη σχέση, να προσπαθήσουν και να επικονωνήσουν. Ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, χωρίς να θέλει να δει ή και να ακούσει την άποψη του άλλου. Οταν το συναίσθημα ξεθωριάζει και τα πράγματα δυσκολεύουν, η επικοινωνία είναι το κλειδί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Οσοι επιλέγουν να θυμώσουν, να κλειστούν στον εαυτό τους και να απομακρυνθούν από τον σύντροφό τους, έχουν επιλέξει ασυνείδητα τον δρόμο του χωρισμού. Από την άλλη, όσοι επέλεξαν να το συζητήσουν, να προσπαθήσουν και να κατανοήσουν τον σύντροφό τους, έμειναν στη σχέση και λειτούργησε. Η επικοινωνία θεωρείται η απαραίτητη «προϋπόθεση» που κρατάει το ζευγάρι ενωμένο». 

 

Διαβάστε επίσης: Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το διαζύγιο

Οι πιθανότητες να πάρεις διαζύγιο με βάση πόσους ερωτικούς συντρόφους είχες πριν το γάμο

Γιατί οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν ότι.... πλησιάζει το διαζύγιο -4 λόγοι