Shutterstock
Shutterstock
SINGLE OR TAKEN?

Ο λόγος που πρέπει να σταματήσεις να ρωτάς κάποιον γιατί είναι ακόμα single


Οι άνθρωποι συχνά χωρίζουν τους άλλους σε δύο κατηγορίες: Στους δεσμευμένους και τους ελεύθερους.

Το να είσαι single και να θες να βρεις το άλλο σου μισό, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο στις μέρες μας.

Οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες στα χρόνια των social media.

Φυσικά, κάποιοι απολαμβάνουν την ελευθερία τους και δεν ψάχνουν για κάτι παραπάνω από κάτι χαλαρό. Και είναι δικαίωμά τους.

Όμως, υπάρχουν και αυτοί οι (λίγοι) ρομαντικοί που ονειρεύονται να βρουν έναν άνθρωπο να περνούν μαζί του χρόνο και να ζήσουν όμορφες στιγμές.

Γι' αυτούς τους ανθρώπους, οι κοινωνικές συγκεντρώσεις μπορούν να γίνουν εφιάλτης. Εκεί που όλα τα ζευγάρια είναι μαζεμένα, φίλοι, συγγενείς κτλ. και ρωτάνε αδιάκριτα και με περιέργεια: «Γιατί είσαι ελεύθερη ακόμα;» (ή μόνη ή δεν ξέρω τι άλλο).

Και σε κοιτάνε με αυτό το βλέμμα της λύπησης, κάνοντας πατ-πατ για παρηγοριά στην πλάτη σου.

Shutterstock
Shutterstock

Και εμείς κουραστήκαμε να εξηγούμε γιατί δεν έχουμε βρει ακόμα «τον ένα» και αποφασίζουμε να τους αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι (ή το μονόπετρο!).

Αλλά από ό,τι φαίνεται, είμαστε πολλοί που το ζούμε αυτό.

Έτσι, ένας χρήστης του Twitter αφού του... γύρισε το μάτι, αποφάσισε να επέμβει. Ο Joe ζήτησε από τους άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να ρωτάνε τους άλλους γιατί είναι ακόμα single.

Σε μήνυμά του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, δήλωσε ότι είναι σαν να στρίβεις το μαχαίρι στην πληγή κάποιου με αυτή την όχι και τόσο κομψή ερώτηση. 

«Μισώ την ερώτηση «γιατί είσαι ακόμα ελεύθερος;», γιατί είναι σαν να βάζεις το μαχαίρι στην πληγή. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να κάνω μια σοβαρή σχέση εδώ και χρόνια. Μπορεί η ερώτηση να πλαισιώνεται από κομπλιμέντα, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

shutterstock
shutterstock

Από ότι φάνηκε, το μήνυμά του αυτό άγγιξε ευαίσθητες χορδές και άλλων «παθόντων», λαμβάνοντας 100.000 likes σε λίγες μέρες καθώς έγινε δεκτό με θετικά σχόλια. Αυτό του έδωσε ελπίδα ότι δεν είναι δικό του το φταίξιμο που είναι ακόμη αδέσμευτος και δεν έχει κάποιον σημαντικό να μοιραστεί τη ζωή του.

Το όλο νόημα είναι ότι, ελεύθεροι ή όχι, οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν το shaming στους άλλους για τις προσωπικές τους επιλογές και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Είτε είναι επιλογή τους είτε ακόμη δεν έχουν βρει αυτόν τον ένα και μοναδικό που θα τους κάνει αυτό το περίφημο «κλικ», που θα κουμπώνουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά, που θα θέλουν να περάσουν τον χρόνο μαζί και που θα τους κάνει καλύτερους με το να προχωρούν μαζί μπροστά.

shutterstock
shutterstock