Τα περιττά κιλά και το λίπος μπορούν να γίνουν εφιάλτης μας.
Συχνά προσπαθούμε να τα χάσουμε με διάφορους τρόπους, δεν είναι πάντα εύκολο όμως. Δίαιτες, διατροφές, προγράμματα άσκησης μπαίνουν στη ζωή μας για να την κάνουν καλύτερη με ένα πιο ωραίο και υγιές σώμα.
Από ότι φαίνεται όμως, δεν είναι το τι τρώμε αλλά πότε το τρώμε το κλειδί για τη μείωση του σωματικού λίπους.
Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, που διήρκεσε 10 εβδομάδες, οι ώρες των γευμάτων μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στη σύνθεση του σώματος.
Αντίθετα με άλλες έρευνες «περιορισμένης ώρας σίτισης», οι συμμετέχοντες δεν ήταν αναγκασμένοι να ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα και μπορούσαν να φάνε ό,τι ήθελαν, αρκεί να ήταν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.
Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο γκρουπ: Ένα γκρουπ που έτρωγε τα γεύματά του όπως θα έτρωγε κανονικά και ένα άλλο γκρουπ που έπρεπε να τρώει πρωινό 90 λεπτά αργότερα και το βραδινό του 90 λεπτά νωρίτερα από το κανονικό.