Έχουμε συνδυάσει το χαβιάρι στο μυαλό μας με πλούτη και χλιδή, ακριβά πάρτυ και ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας. Fancy εστιατόρια, συνοδευμένο από σαμπάνια.
Από ότι φαίνεται όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μπορεί να φαίνεται σνακ μόνο για ιδιαίτερες περιστάσεις αλλά μπορεί να καταναλώνεται και πιο συχνά μιας και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά με μεγάλα οφέλη για την υγεία μας. Επίσης, δεν είναι τόσο ακριβό και απλησίαστο, όσο νομίζαμε ως σήμερα.
Το χαβιάρι είναι μια πηγή λιπαρών οξέων Ω3 που συχνά παραβλέπεται. Συγκεκριμένα, Ισπανοί ερευνητές βρήκαν ότι το αυγοτάραχο, κυρίως του σολομού, είναι η καλύτερη φυσική πηγή Ω3.
Μάλιστα, συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, καρδιαγγειακής και εγκεφαλικής υγείας, υπογονιμότητας και πολλών χρόνιων ασθενειών.
Αν κάποιος δεν έχει μεγάλη αγάπη για τα ψάρια, το χαβιάρι είναι μια καλή επιλογή καθώς έχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.