shutterstock.com
shutterstock.com
YOU AND YOUR IQ

Παραμιλάς; Μάλλον είσαι πολύ έξυπνη -Τα χαρακτηριστικά των γυναικών με υψηλό IQ


Σίγουρα γνωρίζεις πως ο δείκτης ευφυίας ή συντομογραφικά IQ είναι ο δείκτης που μετρά κατά προσέγγιση την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, όπως επίσης θα έχεις μπει στον πειρασμό να κάνεις το τεστ για να μετρήσεις και τη δική σου.

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους έξυπνους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου και πώς μπορούν να σε εντοπίσουν;

Αν δεν είσαι εξαιρετική περιπτώση, όπως για παράδειγμα ο γνωστός σε όλους μας Άλμπερτ Αϊνστάιν- με IQ 160- , τότε αυτά είναι τα χαρακτηριστικά, στα οποία μπορούν να επικεντρωθούν, προκειμένου να σε αναγνωρίσουν.

Ναι, είναι αλήθεια πως οι ερευνητές καταλήγουν στο παραπάνω συμπέρασμα και εμείς αφού ενημερωθήκαμε, δημιουργήσαμε μια λίστα με όλα εκείνα τα μοτίβα των “κοφτερών” μυαλών.

Παραμιλητό μου...

Μπορεί εσύ να παρεξηγήσεις έναν άνθρωπο που συνηθίζει να μιλάει μόνος του, αλλά οι έρευνες δείχνουν πως οι έξυπνοι άνθρωποι προσδιορίζουν πιο εύκολα με τον τρόπο αυτό κάθε τους πρόβλημα και βρίσκουν λύση.

Αϋπνίες

Λέγεται πως οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται λιγότερες ώρες από ότι ο μέσος όρος, καθώς προτιμούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην επίλυση ζητημάτων, αυξάνοντας έτσι και την αποδοτικότητα τους.

Χιούμορ

Τα πιο πετυχημένα αστεία έχουν μέσα τους στοιχεία ευρηματικότητας και αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές είναι μια απόδειξη, πως οι άνθρωποι με χιούμορ είναι και οξυδερκείς.

"Ναι" στη λεπτομέρεια

Μια από τις κακές συνήθειες και ταυτόχρονα κοινό χαρακτηριστικό τους είναι και η τάση να εξετάζουν καθετί που υπάρχει γύρω τους λεπτομερώς. Βλέπουν λάθη και σωστά, ενώ θέλουν να τα διορθώσουν όλα, με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετές φορές πιεστικοί, ενοχλητικοί και αντιπαθείς.

Αγαπούν τις γάτες

Εκτιμάται ότι άτομα που προτιμούν το σκύλο ως κατοικίδιο είναι περισσότερο εξωστρεφή, ενώ εκείνα που επιλέγουν τις γάτες έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας.