Μια γυναίκα κάνει εσωτερική αναρρίχηση, Φωτογραφία: Unsplash/ Jonathan J. Castellon
Μια γυναίκα κάνει εσωτερική αναρρίχηση, Φωτογραφία: Unsplash/ Jonathan J. Castellon
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Βαριέσαι (κι εσύ) το γυμναστήριο; Αυτό το άθλημα θα σε συναρπάσει


Βαρέθηκες το γυμναστήριο και ζητάς κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον. Που θα σε κρατήσει σε φόρμα και θα σου φτιάξει τη διάθεση. 

H αναρρίχηση και συγκεκριμένα η εσωτερική αναρρίχηση (indoor climbing) θεωρείται πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα fitness trends. 

Aποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης για «μυημένους» και μη, με γρήγορα ορατά αποτελέσματα. Χρειάζεται κυρίως δύναμη για να ελέγξεις όλο σου το βάρος ενώ αναρριχάσαι πάνω σε ένα τοίχο. Γυμνάζεις σώμα και μυαλό, ανεβαίνει η διάθεσή σου και –γιατί όχι; – κάνεις και γνωριμίες! 

Η αναρρίχηση σε εσωτερικό χώρο ή indoor climbing είναι το άθλημα που θα σε συναρπάσει. Συνδυάζει αδεναλίνη στο φουλ, πρωτοτυπία και ολιστική εκγύμναση. Απαιτεί συνδυασμό δημιουργικής σκέψης και σωματικής δραστηριότητας. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και κάνει πολύ καλό στα παιδιά, γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό άθλημα. 

Υπάρχουν διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας, ύψους, κλίσης, έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να δοκιμάζει μια διασκεδαστική, άνετη ή και προκλητική εμπειρία σκαρφαλώματος ανάλογα με τις ικανότητες, τη μυϊκή του δύναμη και αντοχή, την ψυχολογία και τις προσδοκίες του.

Η αναρρίχηση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα σε πόλεις κερδίζει διαρκώς νέους οπαδούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τον συντονισμό, την ευλυγισία, την αναπνοή, την αντοχή και την συνολική φυσική κατάσταση. Για να μην πούμε για την ικανοποίηση που νοιώθεις όταν φτάσεις στην κορυφή! 

Η Sierra Blair-Coyle ξεκίνησε εσωτερική αναρρίχηση και είναι ενθουσιασμένη! «Μου δίνει την ευκαιρία να αυτοσυγκεντρωθώ. Εστιάζω στη στάση των χεριών και των ποδιών, αλλά και στο ποια θα είναι η επόμενή μου κίνηση. Ανεβαίνοντας μπορεί να ακούς τον προπονητή σου, τον συναθλητή σου ή απλά τις σκέψεις σου» σημειώνει.

Δείτε εδώ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hardest slab boulder I have climbed in a looong time @mammut_swiss1862

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sierra Blair-Coyle (@sierrablaircoyl) στις 27 Σεπ, 2018 στις 6:53 μμ PDT

«Η αναρρίχηση συνιστά φοβερή άσκηση για μπράτσα και πόδια. Επιπλέον, γυμνάζει και τους μυς στα χέρια και τα δάχτυλα. Ανεβαίνοντας πάνω σε ένα τοίχο, χρησιμοποιείς τα χέρια σου και τον κορμό σου προκειμένου να μετακινηθείς προς τα πάνω, στο επόμενο επίπεδο, ενώ τα πόδια σου χρησιμοποιούνται για να σου δώσουν ώθηση να φτάσεις ψηλότερα».

Shutterstock
Shutterstock

Η αναρρίχηση σε μέτρια ένταση για μία ώρα περίπου θα σας βοηθήσει να κάψετε περίπου 400 θερμίδες. Επιπλέον βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία.

Αυτο το άθλημα σας βοηθά να ανακαλύψετε τα όριά σας και, στη συνέχεια, σας ωθεί πέρα ​​από αυτά. Ανανεώνει το πνεύμα της περιπέτειας και δίνει την ευκαιρία για πραγματικό ενθουσιασμό.

Αυξάνει την μυϊκή μάζα στα χέρια, στήθος, πλάτη, και ακόμη και τα πόδια.

Είναι μια ευφυής άσκηση. Οι αναρριχητές συνεχώς προκαλούν τους  εαυτούς τους  να ολοκληρώσουν μια διαδρομή.

shutterstock
shutterstock

Πού μπορεί κανείς να κάνει εσωτερική αναρρίχηση:

1. OAKA Indoor Climbing (Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη 37, Στάδιο Ο.Α.Κ.Α, Μαρούσι, Αθήνα)

2. Rockway Climbing Gym & Fitness Center, (Προβελεγγίου 4, Ηράκλειο)

3. Redpoint Athens Climbing Center (Σοφιανοπούλου 3, Kάτω Πατήσια)

4. Boulderopista (Βύρωνος 13, Κάτω Χαλάνδρι)

5. Workout Hall (Ρόδων 6 & Κυβέλης, Άλιμος)

Διαβάστε επίσης: 10 λόγοι για να ξεκινήσετε πεζοπορία -Η νέα μόδα που αντικατέστησε την γιόγκα