Shutterstock
Shutterstock
ΦΑΓΗΤΟ

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά μας η συνήθειά μας να τρώμε με τα χέρια


Έχουμε ξαναπεί ότι μας αρέσει το καλό φαγητό.

Fancy μοντέρνα εστιατόρια με φαγητό που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. 

Ωστόσο, όσο... πολιτισμένοι και να είμαστε, πάντα μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα γευστικό street food με τα χέρια!

Φαγητά όπως η πίτσα, τα σουβλάκια, τα μπέργκερ και πολλές άλλες ένοχες απολαύσεις θέλουν... χέρι!

Είτε στο σπίτι είτε στα casual μαγαζιά, δεν θα δεις κάποιον να τρώει με μαχαιροπίρουνα

Το να τρώμε με τα χέρια μπορεί να πει πολλά για εμάς και την προσωπικότητά μας. Κι όμως, οι συνήθειές μας πάντα μαρτυρούν κάτι για τον χαρακτήρα μας.

Ας δούμε τα έξι πράγματα που αποκαλύπτει για εμάς η συνήθειά μας να τρώμε με τα χέρια:

Unsplash
Unsplash

1. Είσαι πιο περιπετειώδης

Αν τρως με τα χέρια, είσαι πιο ανοιχτόμυαλος, αναφέρει η θεραπεύτρια Rebecca Capps στο Bustle. Ειδικά αν θες να δοκιμάζεις συνέχεια νέες κουζίνες, είσαι πιο ριψοκίνδυνος και τολμηρός.

2. Απολαμβάνεις τη ζωή

«Το να τρως έχει να κάνει με την αίσθηση. Και με το να τρως με τα χέρια, πας την αισθητηριακή εμπειρία σε άλλο επίπεδο, Προσθέσεις μια νέα αίσθηση, την αφή. Καθώς η γεύση και η απόλαυση έχει να κάνει με την υφή, με την χρήση των χεριών σου, ανακαλύπτεις την αίσθηση και την σύσταση του φαγητού. Αυτοί οι άνθρωποι το απολαμβάνουν περισσότερο και το γεύονται καλύτερα καθώς έχουν μια βελτιωμένη εμπειρία», αναφέρει η συγγραφέας Emily Johnson.

Shutterstock
Shutterstock

3. Είσαι πιο δημιουργικός

Είσαι πιο καινοτόμος και σπας τους κανόνες, κάτι που έχουν κοινό οι δημιουργικοί άνθρωποι. Πολλοί σεφ ενθαρρύνουν να τρώμε με τα χέρια, σύμφωνα με τους New York Times, καθώς αυξάνει την σύνδεση της αίσθησης με την τροφή και χαλαρώνει την επισημότητα του fine dining.

4. Θες να είσαι πιο υγιής

Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά το να τρως με τα χέρια είναι πιο υγιεινό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Clinical Nutrition, άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2, έτρωγαν πιο γρήγορα με μαχαιροπίρουνα. Η έρευνα έδειξε ότι τα μαχαιροπίρουνα συνδέονταν με την ταχύτητα στο φαγητό, κάτι που προκαλεί ανισορροπία στο σάκχαρο του αίματος και την ανάπτυξη του διαβήτη τόπου 2.

Unsplash
Unsplash

5. Δεν βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα

Αν είσαι πολυάσχολος και βάζεις τους άλλους πρώτα, μπορεί να συνηθίσεις να τρως με τα χέρια. Είσαι multi-tasker και δεν επικεντρώνεσαι στις δικές σου ανάγκες. 

6. Λες την γνώμη σου

Δεν φοβάσαι να μιλάς και να λες πάντα την γνώμη σου. Αυτό μπορεί να απορρέει από το γεγονός ότι σπας τους κανόνες και έχεις μια ατομικότητα ως αποτέλεσμα.

Unsplash
Unsplash

Οπότε, την επόμενη φορά που θα σου πουν να φας την πίτσα με μαχαιροπίρουνο (what?), ξέρεις τι να κάνεις!