Μια γυναίκα τρώει βραδινό, Φωτογραφία: Shutterstock/By AlexMaster
Μια γυναίκα τρώει βραδινό, Φωτογραφία: Shutterstock/By AlexMaster
ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Αυτά είναι τα χειρότερα φαγητά που μπορείς να φας για βραδινό -Και δεν είναι το φαγητό απ΄ έξω


Το βραδινό είναι μια από τις βασικές αιτίες επιβάρυνσης της σιλουέτας μας.

Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει σπίτι, βράδυ, κουρασμένη και πεινασμένη, αλλά χωρίς καθόλου διάθεση να μαγειρέψεις;

Η καθημερινότητα με τους ασφυκτικούς ρυθμούς της, πολλές φορές, δεν επιτρέπει την κατανάλωση αρκετών, μικρών γευμάτων καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αποτέλεσμα; Ο μεταβολισμός δεν ενεργοποιείται και γυρίζουμε πίσω στο σπίτι πεινασμένοι, έτοιμοι να κατασπαράξουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας. 

Το delivery είναι μια λύση, το τσιμπολόγημα μια άλλη. Και τα δύο όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν είναι το καλύτερο φαγητό που μπορούμε να φάμε λίγες ώρες πριν πέσουμε για ύπνο. 

Οπως διαβάζουμε στο prevention.com υπάρχουν 6 γεύματα που είναι η χειρότερη επιλογή που μπορεί κανείς να κάνει για το βραδινό του φαγητό. 

Ενδέχονται να σου προκαλέσουν προβλήματα στον ύπνο και να σε φορτώσουν με περιττές θερμίδες. 

1. Τα μακαρόνια με έτοιμη σάλτσα

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορεί κανείς να ετοιμάσει. Δεν απαιτούν ούτε χρόνο, ούτε κάποια δεξιότητα και κυρίως μας χορταίνουν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Οταν όμως προτιμάμε να βάζουμε έτοιμη σάλτσα, αντί να φτιάχνουμε τη δική μας, τότε το γεύμα γίνεται θερμιδικός εφιάλτης. Οι περισσότερες έτοιμες σάλτσες έχουν τουλάχιστον δύο κουταλάκια της ζάχαρης ανά μερίδα. Είναι προτιμότερο να φτιάχνεις τη δική σου σάλτσα. Πολύ πιο υγιεινό!

2. Δημητριακά

Είναι μια πολύ καλή πρόταση για πρωινό, αλλά η χειρότερη για το βραδινό σου. Νομίζεις ότι τα δημητριακά με γάλα είναι ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, αλλά κάνεις λάθος! Τα δημητριακά, εκτός από τις απλές νιφάδες βρώμης, περιέχουν πολλή ζάχαρη. Είναι περίπου τρία κουταλάκια του γλυκού. Αν σκεφτείς ότι καθημερινά πρέπει να παίρνουμε το πολύ 5 κουταλάκια, τότε καταλαβαίνεις πόση ζάχαρη έχει το μπολ με τα δημητριακά σου. Συν το γεγονός, ότι σου προσθέτουν περίπου τριακόσιες θερμίδες ανά μερίδα μαζί με το γάλα.

shutterstock
shutterstock

3. Τα καυτερά φαγητά 

Μείνε μακριά από καυτερές σάλτσες και πολύ πικάντικα τρόφιμα. Θα σου αναστατώσουν το στομάχι και θα σου προκαλέσουν προβλήματα στον ύπνο. 

4. Μια απλή σαλάτα

Θέλεις να φας ελαφριά το βράδυ για να μπορέσεις να κάνεις έναν καλό ύπνο και να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με πολλές θερμίδες. Ωστόσο, ένα μεγάλο μπολ σαλάτας χωρίς καμία προσθήκη πρωτεΐνης δεν θα μπορέσει να σε κρατήσει το στομάχι σου γεμάτο για πολλές ώρες. Για να κάνεις τη σαλάτα σου χορταστική και θρεπτική βάλε μαζί με τα φρέσκα λαχανικά, τόνο, σολομό, φασόλια ή κοτόπουλο και πρόσθεσε ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι.

shutterstock
shutterstock

5. Κατεψυγμένο φαγητό

Το κατεψυγμένο φαγητό μπορεί να είναι πολύ πρακτικό και ξεκούραστο, αλλά δεν ενδείκνυται για βραδινό γεύμα. Δεδομένου ότι πολλά κατεψυγμένα γεύματα προορίζονται να εξυπηρετήσουν δύο ή περισσότερα άτομα, μπορεί να πέσεις στην παγίδα να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα ήθελες. Τα περισσότερα κατεψυγμένα τρόφιμα, που είναι και η εύκολη λύση, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι, ενώ συνήθως είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.

Διαβάστε επίσης: Xάσε πόντους τρώγοντας βραδινό - Οι 3 κανόνες

6 φαγητά που τρώει για βραδινό ένας διατροφολόγος