Unsplash/ Yakynina Anastasia
Unsplash/ Yakynina Anastasia
ΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

Το απρόσμενο σνακ που μπορείς να φας αργά το βράδυ για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου


Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για την υγεία και την διατροφή μας από το τσιμπολόγημα.

Πόσο μάλλον από το τσιμπολόγημα αργά το βράδυ. 

Προσπαθούμε να συγκρατηθούμε, αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να μην ανοίξουμε το ψυγείο αργά το βράδυ, ειδικά όταν δεν έχουμε ύπνο.

Κι όμως, από ότι φαίνεται, δεν είναι πάντα κακό αυτό. Υπάρχει μια τροφή που μπορούμε να φάμε αργά το βράδυ καθώς μας κάνει καλό, σύμφωνα με την γιατρό Jamie Vespa.

Συγκεκριμένα, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε αυτή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και όχι σε άδειες θερμίδες. 

Νέα έρευνα έδειξε ότι μπορεί να έχουμε οφέλη στην υγεία μας όταν τρώμε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες το βράδυ. Αυτά είναι η ώθηση του μεταβολισμού, το χτίσιμο των μυών αλλά και η καλύτερη συνολική υγεία.

Shutterstock
Shutterstock

Οι ερευνητές του Florida State University αναφέρουν ότι το να τρώμε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες πριν να πάμε για ύπνο δεν θα αυξήσει το σωματικό λίπος αλλά, αντίθετα, θα έχει θετική αντίδραση στον μεταβολισμό -ειδικά αν τρως 30 γρ. πρωτεΐνης, μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Τα ευρήματα αυτά θα δημοσιευτούν στο British Journal of Nutrition τον επόμενο μήνα.

Οι ερευνητές έβαλαν γυναίκες στην δεκαετία των 20 να τρώνε cottage cheese 30-60 λεπτά πριν τον ύπνο. Βρήκαν τότε, ότι πηγές πρωτεΐνης όπως το cottage cheese δεν θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος αλλά θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μύες αντί για λίπος. 

Shutterstock
Shutterstock

Είναι ήδη γνωστό ότι οι δίαιτες που στηρίζονται στην πρόσληψη πρωτεϊνών μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών πείνας καθώς η πρωτεΐνη σε κρατά χορτάτο για περισσότερη ώρα, όπως αναφέρει το Cooking light. 

Δεν χρειάζεται πολύ: 30 γραμμάρια από cottage cheese 2% είναι αρκετό. 

Οπότε την επόμενη φορά που σε πιάσει λιγούρα το βράδυ, άσε τα γλυκά και επέλεξε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Shutterstock
Shutterstock