Shutterstock
Shutterstock
MOVIE TIME

Χάσε βάρος βλέποντας ταινίες -Το είδος ταινιών που σε βοηθά να κάψεις θερμίδες σύμφωνα με έρευνα


Τα θρίλερ και οι ταινίες τρόμου είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία ταινιών.

Σε άλλους αρέσει πολύ και τους εξιτάρει ενώ άλλοι δεν είναι φαν γιατί μπορεί να φοβούνται.

Μπορεί στον κινηματογράφο να έχει πολύ κόσμο και να μην τρομάζεις αλλά στο σπίτι, ένα ψυχολογικό θρίλερ ή και splatter είναι ιδανικό (με παρέα, με ή χωρίς φώτα!).

Αν ανήκεις στην κατηγορία που δεν συγκινείται με τα θρίλερ ή φοβάται και τα αποφεύγει, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Από ότι φαίνεται, έχουν πολλά οφέλη στην... υγεία μας!

Συγκεκριμένα, μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο του Westminster το 2012 βρήκε ότι το να βλέπουμε ταινίες τρόμου, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Shutterstock
Shutterstock

Η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από την πρώην υπηρεσία συνδρομής βίντεο LoveFilm, περιλάμβανε 10 άτομα που είδαν 10 διαφορετικές ταινίες τρόμου και κατά τις οποίες παρακολουθούσαν τον παλμό της καρδιάς, την πρόσληψη οξυγόνου και την εκπνοή διοξειδίου του άνθρακα.

Από τις 10 ταινίες, η «Λάμψη» είχε το υψηλότερο σκορ σε καμένες θερμίδες, με τον θεατή να καταφέρνει να χρησιμοποιήσει 184 θερμίδες σε ένα «τίναγμα». Θα έπαιρνε κανονικά περίπου 40 λεπτά για έναν μέσο άνθρωπο για να κάψει αυτή την ποσότητα ενέργειας περπατώντας με γρήγορο ρυθμό.

Και άλλες έρευνες του παρελθόντος είχαν παρόμοια αποτελέσματα, σύμφωνα με το vt.co.

Shutterstock
Shutterstock

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Coventry το 2003 βρήκε ότι το να βλέπουμε ταινία τρόμου, αυξάνει σημαντικά τις ικανότητές μας να πολεμάμε τις ασθένειες και τις λοιμώξεις με το να βελτιώνει την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων.

«Αυτά τα αποτελέσματα συνοδεύονταν από σημαντική αύξηση στους παλμούς της καρδιάς, συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση», ανέφερε η έρευνα, που σημαίνει ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός θερμίδων καίγονται από έναν ήρεμο καρδιακό παλμό (όπως όταν δεν βλέπουμε θρίλερ).

Shutterstock
Shutterstock

Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι μια τρομακτική ταινία μπορεί να βελτιώσει την διάθεση ενός ατόμου.

«Η έρευνα που κάναμε δείχνει ότι ένα υψηλά διεγερτικό αρνητικό ερέθισμα βελτιώνει την διάθεση σημαντικά», αναφέρει η Margee Kerr, κοινωνιολόγος και ερευνήτρια του φόβου. Σύμφωνα με την ειδικό, οι άνθρωποι νιώθουν λιγότερο άγχος και εκνευρισμό μετά από μια τρομακτική εμπειρία.

Αλλά πρέπει να αφήσεις κάτω τα ποπκόρν!