Η ισορροπημένη διατροφή μας οδηγεί με ασφαλή βήματα σε ένα μέλλον με καλή υγεία.
Το «είμαστε ό,τι τρώμε» μπορεί να είναι μια κλισέ φράση, αλλά αποτυπώνει εύστοχα μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια: κάθε μας διατροφική επιλογή καθορίζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την υγεία μας στο σήμερα και το αύριο.
Σε μια καθημερινότητα που τρέχει και απαιτεί το 100% των αντοχών μας, η διατροφή, για αρκετούς, είναι ένα πεδίο στο οποίο δεν δίνεται η δέουσα προσοχή. Το σώμα, όταν τρέφεται σωστά, μας ανταμείβει: νιώθουμε ανάλαφροι και γεμάτοι ενέργεια και η ζωή φαίνεται ομορφότερη. Οταν καταναλώνουμε τροφές χωρίς θρεπτικά συστατικά -με μοναδικό κριτήριο την ευχαρίστηση του ουρανίσκου μας-, τότε σταδιακά το σώμα θα αρχίσει να παραπονιέται. Όσο ο χρόνος θα περνά, τα προβλήματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο.
Υπάρχουν τροφές που θα πρέπει να καταναλώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό, όσο ο χρόνος κυλά -εξασφαλίζουν καλύτερη υγεία όσο προχωράμε μέσα στις δεκαετίες της ζωής μας. Προλαμβάνουν (πνευματικές) ασθένειες, μειώνουν τους πόνους που εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου, συμβάλλουν στην μακροζωία, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρούν το βάρος μας σταθερό όσο ο μεταβολισμός μας αλλάζει.
Ποιες τροφές θα πρέπει να καταναλώνετε σε μεγαλύτερο βαθμό όσο μεγαλώνετε, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής; Άρθρο του Insider μάς δίνει «food for thought» -κυριολεκτικά.
1) Αυγό: Μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Πλούσιο σε χολίνη (βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και των σωματικών λειτουργιών και η ανεπάρκειά της προκαλεί προβλήματα στον ύπνο και τη μνήμη), βιοτίνη (απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών), πρωτεΐνες και αντιοξειδωτική δράση. Συμβάλλει δραστικά στην βελτίωση και προστασία της όρασης.