Η μαγειρική κάνει την κουζίνα να μοιάζει με ένα δημιουργικό εργαστήρι: τα υλικά και τα αρώματά τους ανακατεύονται και ξυπνούν τις αισθήσεις.
Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά τα αρώματα μένουν στα χέρια μας και μάς ακολουθούν όλη την υπόλοιπη ημέρα;
Κακά τα ψέματα: υπάρχουν υλικά με έντονη μυρωδιά που δύσκολα μάς κάνουν να ξεχνάμε ότι τα χρησιμοποιήσαμε για να μαγειρέψουμε (όπως σκόρδο, κρεμμύδι, ψάρι).
Δεν είναι λύση να τα αποκλείσετε από την μαγειρική σας: αυτομάτως μειώνετε την ένταση των γεύσεων και υποβαθμίζετε την γαστρονομική αξία του κάθε πιάτου.
Ίσως να συνηθίζετε να πλένετε τα χέρια σας με κάποιο υγρό κρεμοσάπουνο: αυτό το άρθρο έρχεται για να σας γνωρίσει (ή υπενθυμίσει) ότι υπάρχουν κι άλλοι αποτελεσματικοί, (φυσικοί) τρόποι για να απαλλαγείτε από τις επίμονες μυρωδιές που αφήνει η μαγειρική στα χέρια σας.
Αυτές τις ημέρες, τα γιορτινά καλέσματα στο σπίτι δεν έλειψαν -ούτε και το μαγείρεμα: είναι η ιδανική στιγμή για να διαβάσετε αυτά τα χρήσιμα tips.
Πολύ πιθανό να σας χρειαστούν.
Απαλλάξτε τα χέρια σας από τις έντονες μυρωδιές με 6 τρόπους:
1) Aνοξείδωτο ατσάλι: Ένας απλός τρόπος για να απαλλαγείς από την έντονη μυρωδιά που έχουν αφήσει οι τροφές στα χέρια σου είναι να τα τρίβεις με ένα αντικείμενο από ανοδείξωτο ατσάλι (ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι -δεν σου προτείνουμε μαχαίρι για ευνόητους λόγους) καθόλη την διάρκεια του πλυσίματος.