Unsplash/Helena Yankovska
Unsplash/Helena Yankovska
01|01|2019 16:15
SHARE
ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πώς να εξαφανίσεις τις έντονες μυρωδιές από τα χέρια σου με 6 υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου


Η μαγειρική κάνει την κουζίνα να μοιάζει με ένα δημιουργικό εργαστήρι: τα υλικά και τα αρώματά τους ανακατεύονται και ξυπνούν τις αισθήσεις.

Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά τα αρώματα μένουν στα χέρια μας και μάς ακολουθούν όλη την υπόλοιπη ημέρα;

Κακά τα ψέματα: υπάρχουν υλικά με έντονη μυρωδιά που δύσκολα μάς κάνουν να ξεχνάμε ότι τα χρησιμοποιήσαμε για να μαγειρέψουμε (όπως σκόρδο, κρεμμύδι, ψάρι).

Δεν είναι λύση να τα αποκλείσετε από την μαγειρική σας: αυτομάτως μειώνετε την ένταση των γεύσεων και υποβαθμίζετε την γαστρονομική αξία του κάθε πιάτου.

Ίσως να συνηθίζετε να πλένετε τα χέρια σας με κάποιο υγρό κρεμοσάπουνο: αυτό το άρθρο έρχεται για να σας γνωρίσει (ή υπενθυμίσει) ότι υπάρχουν κι άλλοι αποτελεσματικοί, (φυσικοί) τρόποι για να απαλλαγείτε από τις επίμονες μυρωδιές που αφήνει η μαγειρική στα χέρια σας.

Αυτές τις ημέρες, τα γιορτινά καλέσματα στο σπίτι δεν έλειψαν -ούτε και το μαγείρεμα: είναι η ιδανική στιγμή για να διαβάσετε αυτά τα χρήσιμα tips.

Πολύ πιθανό να σας χρειαστούν.

Απαλλάξτε τα χέρια σας από τις έντονες μυρωδιές με 6 τρόπους: 

1) Aνοξείδωτο ατσάλι: Ένας απλός τρόπος για να απαλλαγείς από την έντονη μυρωδιά που έχουν αφήσει οι τροφές στα χέρια σου είναι να τα τρίβεις με ένα αντικείμενο από ανοδείξωτο ατσάλι (ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι -δεν σου προτείνουμε μαχαίρι για ευνόητους λόγους) καθόλη την διάρκεια του πλυσίματος.

Pexels/ Studio 7042
Pexels/ Studio 7042

2) Kαφές: Η σκόνη καφέ μπορεί να γίνει ένας αποδοτικός τρόπος για να εξαφανίσει τις έντονες μυρωδιές από τα χέρια. Τρίβοντας τα χέρια σας με καφέ κάνετε παράλληλα φυσική απολέπιση απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Τα χέρια σας αποκτούν άρωμα πρωινής φρεσκάδας -αυτής που έχει ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ.

Unsplash/ Noora AlHammadi
Unsplash/ Noora AlHammadi

3) Λεμόνι: Η φρεσκάδα του αναζωογονεί τις αισθήσεις και μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην εξουδετέρωση των επίμονων οσμών στα χέρια. Λίγος χυμός λεμονιού αρκεί για να δείτε διαφορά.

Unsplash/ Caroline Attwood
Unsplash/ Caroline Attwood

4) Μαγειρική σόδα και ξύδι: Δημιουργήστε ένα μίγμα και αλείψτε με αυτό τα χέρια σας. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

5) Χυμός ντομάτας: Ο χυμός της ντομάτας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει. Αφήστε τα χέρια σας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με χυμό ντομάτας για λίγα λεπτά και θα δείτε διαφορά.

Pexels/ rawpixel.com
Pexels/ rawpixel.com

6) Aλάτι:  Κάντε scrub στα χέρια με χοντρό αλάτι: θα απομακρύνει τόσο τις επίμονες οσμές όσο και τα νεκρά κύτταρα. Φυσικό απολεπιστικό. 

Unsplash/ Jason Tuinstra
Unsplash/ Jason Tuinstra