Pexels/rawpixel.com
Pexels/rawpixel.com
CEOS

7 τρόποι να καταπολεμήσεις το στρες όπως οι CEOs


Οι ευθύνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής.

Οι μεγάλες ευθύνες, η καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων. Οφείλουν να παραμένουν ψύχραιμοι κάτω από πιεστικές συνθήκες, αποτελεσματικοί και ευέλικτοι.

Καλούνται να βρίσκουν λύσεις και να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις, να εμψυχώνουν και να στηρίζουν την ομάδα.

Ομως, εκείνοι, τελικά, από πού αντλούν κουράγιο για να συνεχίζουν;

Οι CEOs είναι οι άνθρωποι που έμαθαν να εργάζονται με πίεση: κάποιοι καταφέρνουν να την διαχειρίζονται χωρίς να αφήνουν το στρες να τους κυριεύει και να κατευθύνει την καθημερινότητά τους.

Το στρες είναι φυσικό επακόλουθο μιας ασφυκτικής από υποχρεώσεις καθημερινότητας, αλλά όχι απαραίτητα τρόπος ζωής.

Με ποιους τρόπους καταφέρνουν οι CEOs να καταπολεμούν το άγχος τους, διατηρώντας τις ισορροπίες τους;

1) Διεκπεραιώστε μια εργασιακή υποχρέωση με έναν ευχάριστο τρόπο: Η Megan Smyth, (CEO στην εταιρεία FitReserve) προτείνει έναν τρόπο να συνδυάσουμε εργασία και χαλάρωση.

Αν θέλετε να κάνετε κάποιες σημαντικές κλήσεις, μπορείτε να τις κάνετε εκτός γραφείου, την ώρα που περπατάτε. Λίγο περπάτημα στον καθαρό αέρα θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε από την πίεση.

2) Περισσότερος ύπνος:

O καλός ύπνος ισοδυναμεί με περισσότερη ενέργεια και ηρεμία. Όταν είσαι ξεκούραστος μπορείς να διαχειριστείς τα πάντα. Ιδιαίτερη αναφορά στις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου έχει κάνει η Αrianna Huffington σε παλαιότερη συνέντευξή της. Ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση του στρες.

Pexels/ Burst
Pexels/ Burst

3) Digital detox: Οθόνες, μηνύματα, συνομιλίες, ειδοποιήσεις, emails.  Υπάρχει μια φράση που λέει ότι «σχεδόν τα πάντα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα όταν τα βγάλεις από την πρίζα και τα ενεργοποιήσεις ξανά μετά από λίγο. Το ίδιο κι εσύ». Οσο πιο πολύ είσαι εξαρτημένη από τα gadgets σου, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να βρεις την ηρεμία που έχεις ανάγκη. CEOs μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως ακολουθούν αυτόν τον κανόνα, δίνοντας ένα boost ενέργεια και την δημιουργικότητά τους.

Pexels/Free Photos.cc
Pexels/Free Photos.cc

4) Όταν οι δουλειές του σπιτιού γίνονται ένα μέσο αποφόρτισης: O Βill Gates έχει βρει μια εποικοδομητική μέθοδο να χαλαρώνει και να καταπολεμά το στρες: οι δουλειές του σπιτιού είναι για εκείνον ένας τρόπος να ξεχνά την πίεση της ημέρας. Λίγο πριν κοιμηθεί, συνηθίζει να συνεισφέρει στην καθαριότητα του σπιτιού.  Σύμφωνα με το Inc, ο CEO του Αmazon, Jeff Bezos είναι λάτρης του πλυσίματος των πιάτων  -αποτελεί για εκείνον μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του στρες.

5) Διάβασμα: Ενα μέσο να ταξιδεύει το μυαλό σε άλλους κόσμους, να χαλαρώνει και να ξεχνά τις όχι τόσο ευχάριστες εικόνες που μεσολάβησαν μέσα στη μέρα. Δοκιμάστε να διαβάζετε καθημερινά λίγο πριν κοιμηθείτε. Αντίδοτο στο στρες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων χαλαρώνουν δημιουργώντας εικόνες που δεν έχουν να κάνουμε με αριθμούς, πολιτική, media.

6) Παιχνίδι- 7) Άθληση: Ο CEO και πρόεδρος της εταιρείας The Marcus Corp, Greg Marcus, αναφέρει σε συνέντευξή του ότι βρίσκει χρόνο να παίζει πιάνο μέσα στη μέρα, την ίδια στιγμή που ο CEO της εταιρείας Buffer, Joel Gascoigne, έχει αποκαλύψει μέσα από το blog του ότι πριν κοιμηθεί συνηθίζει να περπατά με γρήγορο ρυθμό για 20 λεπτά, καθημερινά.