Brownies χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι, Φωτογραφία: Alisa Anton/Unsplash
Brownies χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι, Φωτογραφία: Alisa Anton/Unsplash
ΣΥΝΤΑΓΗ

Brownies χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι -Ενα ιδανικό γλυκό για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου


Ενα γλυκό χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι με πολλή σοκολάτα! Ιδανικό για όσους κάνουν ειδική διατροφή.

Τα brownies χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι το τέλειο σνακ για τις δύσκολες ώρες που ο οργανισμός σου θέλει να καταβροχθίσει ένα γλυκό. 

«Θέλω κάτι γλυκό». Ουκ ολίγες φορές έχεις πει αυτή τη φράση, ιδίως τα βράδια μετά από μια κουραστική, γεμάτη στρες ημέρα.

Η ακατανίκητη επιθυμία σου για γλυκό σε κάνει να σηκώνεσαι από τον καναπέ ή το κρεβάτι σου, μόνο και μόνο για να γευτείς κάποια (παχυντική τις περισσότερες φορές) λιχουδιά.

Δεν υπάρχει όμως λόγος να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με επιπλέον θερμίδες. Υπάρχει τρόπος να φτιάξεις ένα γλυκό, χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, και ο χρόνος που θα χρειαστείς είναι 10 λεπτά προετοιμασία και 40 λεπτά μαγείρεμα. 

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη! 

Υλικά συνταγής

150 γραμ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο

4 αυγά θερμ.δωμ.

15 χουρμάδες χωρίς κουκουτσι

1 μπαστούνι βανίλια (ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια)

1/3 φλ. χαρουπάλευρο

1/3 φλ. κακάο

1/3 φλ. καρύδα (νιφάδες ινδοκάρυδο)

1 φλ. ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους αλεσμένους

1 πρέζα αλάτι

2 πρέζες σόδα μαγειρική

100 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση

Για τα brownies χωρίς ζάχαρη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι τετράγωνο 20χ20 εκατοστά, ιδανικό για brownies.

Αλέθουμε τους ηλιόσπορους σε σκόνη, στο μπλέντερ. Κοσκινίζουμε το κακάο με το χαρουπαλευρο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την καρύδα, τον αλεσμένο ηλιόσπορο, το αλάτι και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά.

Στο μπλέντερ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και την βανίλια. Τα  χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίχνουμε λίγους λίγους του χουρμάδες και πολτοποιούμε, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και με μαλακή σπάτουλα, ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε να μπει στο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψάκι. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την σπάτουλα.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40′ μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.. Προαιρετικά περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Διατηρούμε τα brownies χωρίς γλουτένη και χωρίς αλεύρι στο ψυγείο σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Διαβάστε επίσης: Έτσι γίνονται τα πεντανόστιμα ρεβίθια φούρνου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το έξυπνο κόλπο για να έχεις πάντα γίγαντες και ρεβίθια έτοιμα για βράσιμο χωρίς να τα μουλιάζεις