The battle: Ντους το πρωί ή το βράδυ, λύνουμε το γρίφο! | 0 bovary.gr
The battle: Ντους το πρωί ή το βράδυ, λύνουμε το γρίφο! | 0 bovary.gr
ΠΡΩΙ 'Η ΒΡΑΔΥ

The battle: Ντους το πρωί ή το βράδυ, λύνουμε το γρίφο!


Πλενόμαστε σε καθημερινή βάση. Πριν τη δουλειά ή την έξοδο, μετά τη δουλειά ή το γυμναστήριο.

Και ενώ το ντους αποτελεί καθημερινή συνήθεια, κανείς μας δεν υπολογίζει ότι πρέπει να γίνεται στοχευμένα και μάλιστα σε συγκεκριμένες ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετήσει.

Για να καταλάβεις τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα υποστηρίζεται πως κατά τη διάρκεια του ντους το 2% πλενόμαστε, 8% τραγουδάμε και 90% λαμβάνουμε αποφάσεις.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε συμβουλεύει:

Το ντους ενδείκνυται το πρωί γιατί χαρίζει περισσότερη δημιουργικότητα, ενώ σε χαλαρώνει όταν ασκείται πίεση, με αποτέλεσμα να προκαλείται άγχος. Ιδέες και λύσεις για προβλήματα αναγεννιούνται και η γνωστική διαδικασία χαλαρώνει.

Για τους ανθρώπους με προβλήματα αϋπνίας η μελέτη του Πανεπιστημίου προτείνει βραδινό ντους πριν τον ύπνο, γιατί μειώνεται το στρες που σχετίζεται με τα επίπεδα κορτιζόλης.

Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος που με τη σειρά της συμβάλει στον εύκολο ύπνο, ενώ οι δερματολόγοι συστήνουν το βραδινό ντους καθώς κρατά καθαρότερο το δέρμα από τους ρύπους του περιβάλλοντος.

Η απάντηση στο γρίφο;

Να κάνεις ντους πρωί και βράδυ για να μειώσεις το άγχος από τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της δουλειάς και για να ενθαρρύνεις τον ύπνο σου.