Διαχειρίσου τις λιγούρες χωρίς να πάρεις θερμίδες! | 0 bovary.gr
Διαχειρίσου τις λιγούρες χωρίς να πάρεις θερμίδες! | 0 bovary.gr
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΝΑ

Διαχειρίσου τις λιγούρες χωρίς να πάρεις θερμίδες!


“Να ‘χα τώρα κάτι γλυκό ή αλμυρό...”. Η λιγούρα είναι η ξαφνική ανάγκη που μας δημιουργείται για κατανάλωση τροφίμων χωρίς (φαινομενικά) ιδιαίτερο λόγο.

“Πραγματικά πεινάω για φαγητό ή ζητώ κάτι άλλο;”. Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να προσπαθήσετε να απαντήσετε στον εαυτό σας πριν ικανοποιήσετε την ανάγκη του. Πραγματικά έχει περάσει αρκετή ώρα από την τελευταία φορά που φάγατε ή απλά το σώμα σας προσπαθεί να σας πει κάτι που πρέπει να αποκωδικοποιηθεί;

Η πείνα είναι λειτουργία που σχετίζεται με τον εγκέφαλο. Αν τον αποσπάσουμε από την σκέψη (κάνοντας κάποια δουλειά, με ύπνο ή με το αγαπημένο σας χόμπι) να καταναλώσουμε κάτι που τις περισσότερες φορές δεν είναι υγιεινό, τώρα η λιγούρα μπορεί να υποχωρήσει. Η λιγούρα σχετίζεται πολλές φορές με τα συναισθήματά μας. Κάντε κάτι που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το συναίσθημα, μιλήστε ή γράψτε για να νιώσετε εκτόνωση.

Αν πάλι η πνευματική εξάσκηση στην αντιμετώπιση της λιγούρας δεν φέρει αποτελέσματα, τότε καταφύγετε σε τροφές που δεν σας επιβαρύνουν τόσο, όσο οι υπόλοιπες. H λιγούρα τις περισσότερες φορές εκτονώνεται με αλμυρά σνακ, σοκολάτες ή άλλου είδους γλυκά, αναψυκτικά, τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες. Πόσο συχνά ακούμε “Έχω λιγούρα. Θα φάω μια σαλάτα ή ένα φρούτο”. Σπάνια.

Kι όμως, μπορείτε να καταναλώσετε τροφές ικανοποιώντας το ξαφνικό αίσθημα πείνας, χωρίς να πάρετε επιπλέον θερμίδες που θα σας επιβαρύνουν. Μπορείτε να φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα με τα πολύ αγαπημένα σας φρούτα, να πιείτε έναν φυσικό χυμό της αρεσκείας σας, να φάτε μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα ή καρύδια).