5 πράγματα που δεν πρέπει να ποστάρεις στο Ιντερνετ μετά το χωρισμό | 0 bovary.gr
5 πράγματα που δεν πρέπει να ποστάρεις στο Ιντερνετ μετά το χωρισμό | 0 bovary.gr
ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

5 πράγματα που δεν πρέπει να ποστάρεις στο Ιντερνετ μετά το χωρισμό


Τα social media μπορεί πολλές φορές να είναι πεδίο εκτόνωσης των συναισθημάτων σου, ένα μέσο να ανακοινώσεις κάτι, να το αμφισβητήσεις, να το διαφημίσεις ή να το υποβαθμίσεις. Εύκολα, όμως μπορεί να γίνει ένα πεδίο γελοιοποίησής και απαξίωσής σου. Κι αυτό γιατί αυτοί που βλέπουν τις αναρτήσεις μας στα social media (Ιnstagram, Facebook, Τwitter) δεν είναι πραγματικοί φίλοι μας (πολλοί από αυτούς), δεν μας γνωρίζουν προσωπικά, δεν ξέρουν τα κίνητρα των δημοσιεύσεών μας. Έτσι, αυτές μπορεί να παρεξηγηθούν. Στην περίπτωσή μας, ιδιαιτέρως μετά από έναν χωρισμό. Ξέρουμε, θες να πεις πολλά που κρατάς μέσα σου μετά το τέλος της σχέσης σας. Θέλεις να τον κάνεις να νιώσει άσχημα, θες έως και να τον εκδικηθείς. Αλλά συγκρατήσου. Πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο.

1) Μην αναρτήσεις θλιβερά μηνύματα που δείχνουν ότι νιώθεις απογοήτευση, προδοσία. Δείχνεις αδύναμη, συναισθηματικά εξαρτημένη, άνθρωπος που δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα στη ζωή του.

 

 

 

 

 

2) Μην αναρτήσεις μηνύματα που δείχνουν ότι νιώθεις ενοχή για ό,τι συνέβη. Δεν φταις μόνο εσύ αν τελικά τα πράγματα δεν είχαν θετική έκβαση. Και βέβαια αν νιώθεις κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζεις.

 

 

3) Μην αναρτήσεις μηνύματα εκδίκησης. Αν του συμβεί κάτι κακό στην πραγματικότητα μπορεί να κατηγορήσουν ακόμα και εσένα που μπορεί να μην έχεις ιδέα. Πέρα από αυτό, δείχνεις ότι δεν έχεις αυτοσυγκράτηση και η αξιοπρέπεια πέφτει στα τάρταρα.

 

 

 

 

4) Μην αναρτήσεις υπερβολές που ξέρεις ότι δεν ισχύουν.

 

5) Μην αναρτήσεις “απόλυτα” μηνύματα που κατηγορούν όλο τον ανδρικό πληθυσμό. Στο μέλλον να είσαι σίγουρη ότι θα ερωτευτείς και ότι δημοσιεύεις θα αναιρεθεί την επόμενη κιόλας μέρα.